Kilometrejä ja punakynämerkintöjä

  
Askelia 0, kilometrejä 0.

”On aikoja jolloin on edellä, aikoja jolloin on jäljessä, aikoja jolloin on liikkeessä, aikoja jolloin lepää, aikoja jolloin on tarmokas, aikoja jolloin on puhki, aikoja jolloin on turvassa, aikoja jolloin on vaarassa. Mestari näkee asiat niinkuin ne ovat, ilman yritystä kontrolloida niitä. Hän antaa niiden lipua omalla painollaan ja jää itse kaiken keskelle.” 

— Lao Tzu, Tao Te Ching

Epäilemättä taolaisten käsitys mestareista on hieman toisenlainen kuin minun, mutta joku minua on tuossa sitaatissa kiehtonut näiden kolmenkymmenen työmaalla viettämäni päivän ajan. Jotain totta siinä on.
  

No joo… katsotaan nyt. Mestarikin kyllä toivotteli tervetulleeksi vierailemaan työmaalle – mutta selvästikään ei ollut vielä huomannut, mitä työmaan hissille oli ehtinyt tapahtua. Opettajille ei pidä koskaan mennä antamaan punakynää. Siinä kohtaa meni vikaan. Mutta mitä siellä hississä on, jääköön työmaalle ja pysyköön siellä. Kaikkea ei teillekään kerrota!

  

Askelia 393 786.

Kilometrejä 281,09.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *