Erasmus+-vaihdossa Alcalá de Henaresissa

 

kaupunki

Olimme Erasmus+-vaihdossa Espanjassa, Alcalá de Henaresissa, 8. – 16. 4.2016. Alcalá de Henares on 200 000 asukkaan kaupunki, 30 kilometriä Madridista koilliseen. Kaupunki on valittu Unescon maailmanperintölistalle, ja sen kuuluisin asukas on ollut kirjailija Miguel de Cervantes. Cervantes on kaupungissa näkyvästi esillä, ja kurssin aikana kävimme tutustumassa mm. kirjailijan kotimuseoon.

seina

Vaihto-ohjelmaksi valitsimme Cimon sivuilta Cervantes Trainingin “Innovative skills in ICT through collaborative and project-based teaching and learning” -kurssin. Kurssin aiheina olivat yhteisölliset opiskelutavat niin kontaktiopetuksessa kuin verkkoympäristöissäkin, sosiaalisen median hyödyntäminen opetuksessa ja kansainvälisten kouluprojektien luominen. Koulutuksen järjestäjän kotisivujen perusteella kurssista sai hyvän kuvan, mutta todellinen sisältö ei aivan vastannut kuvausta. Vaikka olimme ICT-kurssilla, kaikki tehtävät tehtiin paperille, eikä tekniikkaa hyödynnetty, sillä koulutuspaikan internetyhteys ei toiminut.

magnolia

Tunneilla kävimme läpi mm. Twitterin ja blogin hyödyntämistä opetuksessa ja suunnittelimme oppiainerajoja ylittäviä kansainvälisiä kurssikokonaisuuksia. Teknisiin mahdollisuuksiin tutustuminen jäi ohueksi edellä mainitusta syystä, mutta kansainvälisten kontaktien luominen onnistui loistavasti. Saimme uusia opettajaystäviä Kreikasta, Romaniasta, Latviasta ja Turkista, heidän kanssaan olemme pitäneet yhteyttä kurssin jälkeenkin. Erityisesti mieltä on lämmittänyt ateenalaisen kollegan kutsu: olemme tervetulleita lomailemaan hänen  kesämökilleen Kreetalle.

Vapaa-ajalla tutustuimme nähtävyyksiin ja kulttuuritarjontaan, joka yllätti iloisesti monipuolisuudellaan. Kaikille OAJ:n jäsenkortin omistaville vinkkinä, että moniin madridilaisiin museoihin pääsee kortilla ilmaiseksi, esimerkiksi Picasson Guernicaa voi ihastella maksutta Reina Sofia -museossa. Myös espanjalaiset tapakset ja churroihanuudet tulivat matkan aikana tutuiksi.

churros tapas

 

Kati Komma ja Tanja Koskela