Puolivälissä!

Noniin, katotaan millasta tekstiä saa aikaan lätkän puoliajalla! Peli näkyy sivustolta atdhe.sx ja suomalaisen selostuksen tarjoaa radio Novan nettiradio : ) Eli tältä osin elämä hymyilee : )

Sunnuntaina tuo kollega Timo saapui takaisin kolutuksestaan ja hän kysyi haluaisinko liittyä hänen seuraan kun hän menee kylään uimahalliin saunomaan. No tottakaihan minä nyt saunomaan lähden melkein 4 viikon tauon jälkeen! Mutta nyt todellakin olen kokemusta rikkaampi tuon reissun jäliltä. Eli lähtiessä odotin ehkä 1-2 tunnin reissua.

Eli aluksi ajoimme pyörillä kylään ja ostimme liput ja vaihdoimme vaatteet. Heti kärkeen huomasin että siellä ei ole tapana käyttää uimahousuja. No, eipä nakkisiltaan saunominen mikään ongelma ole. Mutta se yllätti kun lähdimme pois pukuhuoneesta, että miehet ja naiset saunoo yhteisesti alasti yleisessä uimahallissa.  Mutta kyllä se saunominen silti hyvin onnistui. Toinen yllätys oli että saunoissa ei ollut kiukaita, vaan tuolla oli kolme erillistä saunaa, jossa yhdessä lämpötila oli koko ajan 60-70 astetta, toisessa 75-90 astetta ja kolmannessa 90-105 astetta. Saunoissa siis ei ollut omaa kiuasta ja nämä lämpötilat pidettiin yllä jollain muulla lämmityskeinolla. Ja sitten saunoja vaihtelemalla löydettiin aina itselle sopiva lämpötila. Kolmas outous oli se, että saunat oli todella isoja, niihin olisi mahtunut varmaan 30-40 ihmistä saunomaan. Mutta oikeasti saunat oli sen takia isoja, koska niissä maattiin. Saunaan sai ottaa mukaan oman puisen tyynyn ja pyyhkeen ja sitten saunominen tapahtui siellä makailemalla. Ja tämän takia saunat oli niin isoja.

Saunoimme puolen tunnin pätkiä ja välillä kävimme ulkona istumassa ja kylmävesialtaissa. Saunomisen jälkeen kävimme hiukan istumassa iltaa ja sitten palasimme majatalolle. Reissu kokonaisuudessaan kesti sellaisen 4 tuntia.

Alkuviikko oli taas hiljaisempaa, vieraina oli ainoastaan kaksi biologoia, jotka tutki erään uhan alaisen linnun pesintää. He myös koittivat keksiä keinoja linnun pesien suojeluun. Joten minä sain heitä autella pikkuhommissa ja yleisesti heidän tekemisten seuraaminen oli aika mielenkiintoista. Keskiviikkona huolsimme Timon kanssa majatalon polkupyöriä, vaihdoimme renkaita, huolsimme jarruja ja sen sellaista. Keskiviikkona ja torstaina meille saapui kolme uutta työntekijää, sillä sesonkiaika rupeaa lähestymään. Lisätyöntekijöiden mukana tuli yksi ongelma, tilan puute.  Kaikille työntekijöille ei riittä enää asuinpaikkoja. ja vaikka minä 4 viikon päästä lähden, siltikkin yksi työntekijä on ilman omaa huonetta. Tällähetkellä 2 työntekijää nukkuu teltassa, mutta se ei ole mitenkään sopiva yöpaikka työtä tekevälle ihmiselle, koska tuulet ja sateet voivat olla niin meluisia että metakan takia ei saa nukuttua. Saati sitten kun tuuli huojuttaa koko telttaa!

Torstaina sitten pystytimme asiakkaita varten ruokailuteltan. Tai niin oli tarkoitus, vaihtelevien sääolojen takia saimme vaan rungon pystyyn. Se homma olisi tarkoitus saada loppuun huomenna lauantaina. Sen takia huomenna eikä tänään, koska täälläkin ihmiset juhlii vappua, sen nimi on vaan ”First of May” eli toukokuun ensimmäinen. Juhlinnan syyt ovat samat kuin suomessa : ) Joten tänään klo 8.00 kun etsin päärakennuksesta aamupalaa, sain tietää että tämä päivä on minullakin vapaata. Joten päivä meni makkaillessa ja illan peliä odotellessa, joka on nyt kyllä jo päättynyt……. Kirjottaessa menikin sen verran aikaa että väliajat eivät riittäneet. Sanon tämän tässä jotta tuota alkua ei tarvitse muuttaa : ) Mutta sunnuntaita odotellessa! Ohessa hiukan kuvia vallinneista sääolosta. Kotiin lähtö on nyt lähempänä kuin tänne tulo, niin eiköhän nämä 4 viikkoa hujahda ohitte heittämällä. Pakko sekin mainita, että tässä kirjottaessa kuuntelin vanhempaa kotiteollisuutta, ja jos ette vähään aikaan ole kuunnelleet Pappi puhuu kappaletta, niin kannattaa sen nyt minun suosituksesta kuunnella.

Ensi kertaan!20150501_175900[1] 20150430_173552[1] 20150430_173534[1] 20150430_084446[1] 20150428_202515[1]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *