Puoliväli lähestyy!

Kolmas viikko olikin sitten taas tohinaa täynnä, sillä maanantaina majataloon saapui 86 ala-asteelaista. Maanantaina klo 14 tämä joukkio saapui ja sitten koko viikko vaan heilahti ohi! Iltaisin tehtäviin kuului keittiöhommia tiskivuorien merkeissä ja paikkojen siivoamista muitten työntekijöitten kanssa. Päivisin tuli touhuttua vieraitten kanssa ja vedettyä yhteistä ohjelmaa opettajin avustuksella. Saksassa opetus suunnitelma on hiukan erillainen kun suomessa ja lapset aloittaa englannin opiskelun kunnolla vasta 5 luokalla. Aiemmilla luokilla käydään läpi vaan värejä, numeroita ja perus kohteliaisuuksia. Lapset kyllä kovasti yrittivät saada juttua aikaan ja jotkin tytöt jopa rohkeni kysymään ”do you have a girlfriend?” Tuli aika sydäntenmurskaaja olo, mutta koko viikosta selvittiin ilman suurempia draamoja : )

Keskiviikkona kävin koululaisten kanssa retkellä kalastusaluksella joka hiukan esitteli tätä ympäröivää vesistöä. Näimme reissun aikan myös hylkeitä, mutta suurin osa reissusta meni siihen kun jäimme paatillamme jumiin hiekkadyynin päälle. Laskuvesi tuli niin nopeasti että kohta mistä pääsimme aiemmin hyvin menemään oli madaltunut niin paljon että jäimme siihen jumiin puoleksitoistatunniksi. Mutta onneksi kapteenimme osasi hommansa ja pikkuhiljaa pääsimme siitä sitten vapaaksi.

Sää on tällä viikolla hiukan lämmennyt ja tuulet ovat hellittäneet, mutta ensiviikolla tähänkin tulee muutos sateiden merkeissä. Saa nähdä miten se vaikuttaa minun työtehtäviin. Ensi viikko muutenkin tulee olemaan hiljaisempi vähäisten vieraitten vuoksi. Eilen muuten pääsin myös maistamaan Saksalaisten perinteistä leiriruokaa eli tikkuleipää, joka siis on vaan leipätaikinaa, jota kieritetään foliolla päällystetyn tikun ympäri ja sitä sitten lämmitetään nuotiolla kunnes leipä on valmis ja sitä sitten syötiin erillaisten dippien kanssa. Oli aika hyvää. Mutta onneksi on taas välissä viikonloppu niin kerkeää hiukan palautumaan. Kohta tosiaan ylitetään myös reissun puoliväli ja kotiinlähtö lähenee koko ajan! Mutta ensikertaan!20150423_195558[1]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *