Älä pilaa joululomaasi näin

Näin tämän artikkelin ja ajattelin sen kiinnostavan ainakin joitakin meistä! Itse aion ainakin tänä vuona nauttia täysin joulun rauhasta, kun saan olla vaihteeksi koko joulun vapaalla.

”Et kai pidä sähköpostia silmällä kuusen koristelun lomassa? Lue, miten et möhlää joulupyhiä.”

Älä pilaa joululomaasi näin :

https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001736835.html?cs=email

 

Joulu tuo tullessaan ison ilon, ja ehkäpä myös muutaman lisäkilon.

Mutta ei huolta nyt asiasta tästä, vaan nautitaan nyt elämästä!

Hyvää Joulua ja Onnea uudelle Vuodelle 2018!

T: Piia Lusma

 

Saateteksti: Piia Lusma, muokannut: Anu Ahlfors

Hyvinvoiva esimies = hyvä esimies

Ote Pomohautomo-kirjasta tarjoaa tietoa ja ratkaisuja tilanteisiin, joissa esimiehen työmäärä kasvaa kohtuuttomaksi. Tunnistatko sinä ylikuormituksen merkit? Miten toimit?

Olet työpaikallesi tärkeä, muttet korvaamaton.

Työ on kiinnostavaa – ja sitä riittää.

Ihannetilanteessa esimiehellä on työn imua, eli hän kokee työssään tarmokkuutta, omistautumista ja uppoutumista.

 

Lisää aiheesta ja paljon muitakin mielenkiintoisia mietinnän paikkoja löydät seuraavasta osoitteesta:

http://www.tttlehti.fi/hyvinvoiva-esimies-hyva-esimies/

Saateteksti: Aino Koskinen

Asiakaslähtöistä suunnittelua palvelumuotoilulla

Jukka Oreston luennon innoittamana jaan teille palvelumuotoilu koskevan blogikirjoituksen. Blogikirjoitus on julkaistu Kreapal yrityksen nimen alla. Yritys tarjoaa palvelumutoilun ratkaisuja muille yrityksille. Heidän blogiosiostaan löytyy myös muitakin palvelumuotoiluun liittyviä kirjoituksia. Kannattaa lukea, jos aihe kiinnostaa.

Palvelumuotoilu on mielestäni erittäin tärkeää. Jokaisella palvelualan yrityksellä tulisi olla käsitys siitä, mitä on palvelumuotoilu.

”Sen sijaan että katsellaan vain numeroita, tai kuvitellaan mitä asiakkaiden tarpeet ja tavoitteet ovat, ne pitää oikeasti selvittää.  Ymmärrys voidaan synnyttää vain, kun asiakkaat ovat mukana suunnittelussa.”

Linkki Kreapalin blogiin:
https://www.kreapal.fi/blogi/asiakaslahtoinen-suunnittelu-mita-ma-aattelen-et-ne-aattelee-musta/

Saateteksti ja blogitekstin bongaus: Kaisu Koponen, Kuva: Google

Danten helvetti

– vai sittenkin ihan mukava ja toimiva työyhteisö?

Olen miettinyt, että miten kasvattaa työyhteisön tietoisuutta jokaisen jäsenen vastuusta sen hyvinvointiin ja törmäsin Esa Lahtisen aihetta käsittelevään blogitekstiin. Väitän, että yhtään työyhteisöä ei löydy missä ei olisi ainoatakaan listassa esitettyä syntiä.

Linkki tekstiin alla:

http://esalehtinen.blogijanne.fi/2017/10/02/onko-tyopaikkasi-ilmapiiri-suoraan-danten-helvetista-tyoyhteison-jasenen-seitseman-kuolemansyntia/

Saateteksti: Kati Häkkinen

Minkälainen johtaja olet – paljastava testi

No niin, pitkällisen pohdinnan, puurtamisen ja panikoinnin jälkeen netin ihmeellisestä maailmasta löytyi kuin löytyikin TESTI! Tästäpä kaamokseen vähän leikkimielistä piristystä. Testin tuloksia en silti lähtisi cv:hen lisäämään, mutta kahvipöydässä loistavat tulokset kannattaa ilman muuta mainita… 😀 xD.

linkki testiin: https://www.kesko.fi/static/k-trainee/

Saateteksti: Jutta Keihäs

(Työ)Maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto

Ennen oli vain suo, kuokka ja Jussi – työtä tehtiin suomalaisella sisulla. Tänä päivänä ei sooloilulla pärjää vaan tarvitaan toimivaa tiimiä ja hyvää johtajaa.  Laiskuus, uupumus tai saikkuilu ei johdu sisun puutteesta, vaan on monien asioitten summa,  jossa miestä voivat syödä niin kiire, kilpailu, epävarmuus, huono työilmapiiri, muutokset kuin kehno johtajuus.

FM Mona Mannevuo kirjoittaa kolumnissaan laiskan työläisen pomosta ja sen lääkkeestä, Suomen ensimmäisen työpsykologian ja työnjohto-opin professorin, Ohto Oksalan opein. Mannevuon mielestään ei pitäisi horista sisuttomuudesta vaan ennemminkin siihen johtavista rakenteista – kuten jo 40-luvun työnjohto-opissa kerrotaan.

Ohto Oksalan Työn psykologia (1948) opus on ilmeisesti edelleen mainio kirja opiskella johtajuutta, vaikkakin näyttää puuttuvan LAT K-2017 Suositeltavaa luettavaa listalta.

Linkki kolumniin: https://yle.fi/uutiset/3-9892376

Saateteksti: Minna Autio, kuvat: Google

Esimiestyö ja valmennus

Parin vuoden takaisessa, mutta ajankohtaisessa artikkelissa kerrotaan Henrik Dettmannin ajatuksista miten menestysjoukkue rakennetaan kunnioituksella ja luottamuksella. Esimiestyössä ja valmentamisessa on paljon yhtäläisyyksiä, joiden avulla voidaan saavuttaa toimiva työ- tai urheilutiimi.

Ohessa linkki artikkeliin: https://www.akavalainen.fi/akavalainen/arjessa/esimiesverkosto/henrik_dettmann_menestysjoukkue_rakennetaan_kunnioituksella_ja_luottamuksella

Artikkelin löysi: Jukka Karttunen, saatesanat: Hanna Jämsä, kuva: Lehtikuva