Miten tavoitteet täyttyivät tämän jakson ajalta??

Työelämäjakson päätavoitteena oli  kehittää omaa osaamista koulutusalalle tehtävää englanninkielistä verkkokurssia Uusiutuvat energiat varten. Työelämäjakso toikin kaivattua Uusiutuvien energioiden osaamista jakson aikana Vaillantilla tehdyn energiansäästöprojektin aikana. Tutuksi tai tutummaksi tulivat aurinkoenergia ja kaasullämmitysjärjestelmät sekä erilaisten energialähteiden yhdistelmät, eli hydridijärjestelmät.

Projekti käsitti tutkimus-, tuotekehitys- ja toimistorakennuksen lämmitys- ja jäähdytysenergian tarpeen selvittämisen paikallisen ohjeistuksen ja säädösten mukaisesti. Selvitystuloksien perus-teella kiinteistöön valittiin uudet lämmitys- ja jäähdytyslaitteet jotka hyödyntävät mahdollisim-man paljon uusiutuvia energioita. Laitevalintoja ja ratkaisuja mielekkyyttä tarkasteltiin pääosin saavutettavien taloudellisten säästöjen näkökulmasta. Vaillantilla on myös EU:n energiansäästö-tavoitteita mukaileva S.E.E.DS ohjelma joka määrittelee mm energiansäästötavoitteet v. 2020 mennessä.

Työelämäjakson aikana oli tarkoitus kehittää edelleen omaa kielitaitoa, niin että tarvittaessa voisin esimerkiksi ohjata vaihtoon tulevia opiskelijoita englannin kielellä. Kielitaito varmaan kehittyi edelleen jakson aikana. Haasteena oli kuitenkin se, ettei kummankaan osapuolen oma äidinkieli ei ollut englanti. Suuremman hyödyn kielitaidon kehittämisen näkökulmasta olisi ollut englannin kielinen maa. Työelämäjakson aikana oma englannin kelen sanavarasto kuitenkin joutui aktivoimaan ja jouduin myös opettelemaan paljon uusia sanoja ja termejä. Kuin huomaamatta myös espanjakielinen sanasto kehittyi ja kielen ymmärtäminen helpottui jakson loppua kohden.

Toisena kielitaidon kehitystarpeena oli myös kyky toimia englannin kielellä tulevaisuudessa järjestettävän Uusiutuvien Energioiden kurssin etäohjauksessa ja mahdollisissa luennoissa. Tätä tarkoitusta varten tarvitsen vielä kielitaidon kohentamista. Oman osaamisalueen sisällä kielitaidon kehittäminen on kuitenkin mielestäni helpompaa, koska sanasto on suppeampaa.

Tavoite että työelämäjakso antaa enemmän valmiuksia toimia tulevissa koulutusalan ulkomaisissa projekteissa täyttyi mielestäni oikein hyvin. Pystyin hyvin toimimaan annetuissa tehtävissä toisesta työkulttuurista olevien ihmisten kanssa. Suurimpana haasteena oli molempien osapuolten puolella kielitaito. Katsonkin, että olisi vielä paljon helpompaa toimia vieraskielisen kanssa, jos oma kielitaito on oikein hyvä, riippumatta siitä mikä vastapuolen kielitaito on.

Kaiken kaikkiaan työelämäjakso antoi perspektiiviä ulkomailla työskentelyyn sekä paikalliseen tapaan tehdä työtä. Suomalaisten stereotypia Espanjasta mañana maana koki inflaation, koska kyllä täällä pääsääntöisesti asiat pyritään saattamaan päätökseen liikoja viivyttelemättä.

Hieno ajanjakso minun elämässäni, jonka satoa varmaan korjataan tulevaisuudessa.

Donostia

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten tavoitteet täyttyivät tämän jakson ajalta??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *