Tämän ja viime viikon blogi

Viimenen päivä Erfurtissa ja huomenna suomeen. Viime viikolla ei ollut mitään erikoista minulla ja Pietarilla oltiin keskustan lähellä olevassa talossa töissä ja teimme kattoa ja Pietari maalasin yhen portin joka tuli päiväkodinpihaan. Tällä viikolla olemme siivoiltu paikkoja ja tehty viimesetkin työt valmiiksi. Tämän oli viimeinen päivämme töissä ja menimme työpaikan pajalle siivoomaan ja putsaamaan työkaluja. Lopussa  kun olimme siivottu menimme syömään koko työporukalla jouluruokaa ja viettämään viimeistä iltaa.

Miika oli viimeviikolla asentamassa kaiteita portaisiin ja tekemässä pajassa/hallissa uusia kaiteita. Tällä viikolla hän oli asentamassa kolmessa eri paikassa portaita ja kaiteita + hän teki pajalla pienen penkin läksiäs lahjaksi paikallisille työtekijöille. Viimeisienä päivänä Miikalle tarjottiin kahvia monta kuppia ja häneltä kyseltiin koko ajan suomesta kaikenlaisia kysymyksiä. Vapaa ajallamme olemme ottaneet vain rauhassa lepiä ja nukkuneet paljon.

2 viikkoa jäljellä

Tämä viikko oli lyhyt minulla ja Pietarilla. Maanantaina olimme keskustassa taas töissä ja teimme siellä lattiaa, jota minä olin tehnyt aikaisemmin toiseen asuntoon ja siinä oikeastaan menikin kokopäivä. Tiistaina olimme samalla työmaalla ja teimme samaa hommaa paitsi loppuajasta kaivoimme Pietarin kanssa kuoppia oven tukipuita varten. Tiistaina opettajammekin (katariina) käväsi kahtomassa meitä ja työpaikkaamme Claudian kanssa. Illalla kävimme vielä porukalla kahvilla Katariinan kanssa ja puhuimme meidän työpaikoista ja näytöistä. Keskiviikko menikin siinä kun lastasimme vanhan katon sisältä linnunkakkaa, raatoja ja muita roskia auton lavalle ja lapioimme ne vielä sitten pois. Keskiviikon jälkeen meillä alkoikin viikonloppu Pietarin kanssa joka on vieläkin vähän auki että miksi?

Miika oli alkuviikosta asentamassa valmiita rappusia ja kaiteita rappusiin, ja loppuviikon hän oli hallissa tekemässä hommia.

 

Viikonloppukin meni taas skeitatessa ja joulutorilla käydessä.

joulutori 001
Erfurtin isoin joulutori

Lisää erfurttia

Juuh elikkäs kolmatta viikkoa oltu Erfurtissa. Zimmerei Pohlilla ei hirveästi mitään uutta. Perus raksahommia, välillä enemmän ja välillä vähemmän hommia. Aika paljon kierrelty eri työmailla, joskus jopa muissa kaupungeissa käyty tekemässä hommia.

Miika oli koko viikon harjoitellut melkein näyttötyötään seuraavaa viikkoa varten, mutta Perjantaina hän oli ollut asentammassa valmiita portaita rakennustyömaalla melkein kokopäivän.

Vapaa-aika mennyt jälleen lähinnä kaupoilla ja skeittaamassa. Jonkin verran käytiin tutustumassa joulutoreihin ja saksalaiseen viikonloppu kulttuuriin.

Toinen viikko Saksanmuolla

Elikkäs toinen täysi viikko meni nopeasti hyvin töissä ja iltaisin möhöillessä. Töissä minä (Miika) tein viikolla palijon erilaisia hommia(ovien entisöintiä,katto/lattia listojen tekoa,portaita yms.) ja opin palijon erillaisia työstötapoja vaikka ne olivatkin ristiriitaisia koulussa opetettuihin verrattuna. Viikonloppu menikin sitten mukavasti skeittaillessa ja lepäilemässä.

Jani ja Pietun työviikkokin meni kivasti. Maanantain olivat samalla työmaalla jossa tehtiin kattoa pyöräkauppaan. Tiistaina Jani ja Pietun oli Erfurtin keskustassa töissä kerrostalossa. Kantelivat puita huonossa kelissä, että ne saatiin nostettua nosturilla katolle ja työnantaja tarjos ruuat ravintolassa nimeltä Faust Food. Keskiviikoksi ja torstaiksi Pietu meni takas pyöräkaupalle töihin ja Jani meni vanhalle talolle jolla olivat viimeviikolla. Perjantain menivät kummatkin vanhalle talolle ja siivosivat paikkoja koska se oli viimeinen työpäivä siellä.

Ensimmäinen viikko Erfurtissa

10.11

Lähdimme maanantai aamuna Jyväskylästä junalla Helsinkiin ja Helsingistä lentokoneella Frankfurttiin. Frankfurtista tulimme junalla Erfurttiin ja täällä meitä odotti vastassa meidän oppaamme Claudia, joka esitteli meille hostellin jossa yövymme tämän 6 viikkoa.

11.11

Seuraavana päivänä Menimme Claudian toimistolle kahvittelemaan ja täytimme Pietarin kanssa siellä työssäoppimispaperit työnantajamme kanssa (Mr Pohl) ja Miika lähti Claudian kanssa hänen työpaikalleen täyttämään paperit työnantajan kanssa. Loppu päivä olikin vapaata ja saimme tutustua kaupunkiin.

12-14.11

Seuraavana päivänä Minä ja Pietari menimme töihin kimppakyydillä kello 7:00 aamulla meidän työpaikalle joka sijaitsi 20km päässä Erfurtissa jossain pienessä talossa. Siellä Pietari naulasi tukipuita kiinni rakenteisiin ja minä tein lattiaa.  Työmmeloppui kello 17:00 ja tulimme kämpille jossa odotti ruoka. Loppuviikon olinkin samalla työmaalla ja teimme ulkoseinää. Pietari meni päiväksi toiseen paikkaan ja entisöi kattoa kerrostalosta.

 

Miika meni aamulla bussilla työpaikalleen, jossa hänelle esiteltiin työpaikan koneet ja työtehtäviä. Hän ensimmäisinä päivinä teki rappusten portaita, liimalevyjä, teki ja maalasi/öljysi ovien karmeja ja  höyläsi (käsihöylällä) rappusia. Työpäivät kestävät kahdeksasta viiteen joten pitkiä päiviä on aina tiedossa.

Viikonloppu menikin skeitatessa ja kierellessä Erfurttia ja joitain nähtävyyksiä.

Erfurtin kaupungin osasta otettu kuva
Erfurtin kaupungin osasta otettu kuva
Törkeen hyvän kuulosta säkkipilli musiikkia
Törkeen hyvän kuulosta säkkipilli musiikkia
Erfurtin  Cathedral
Erfurt Cathedral

 

Saksan mailla

Eli blogimme käsittelee työssäoppimis reissuamme Saksasssa Erfurtin kaupungissa vietetystä ajasta ja työnteosta. Eli olemme kolme poikaa jyväskylästä ja opiskelemme kaikki puusepiksi. Tänne blogiin tulee välillä päivityksiä ja kuvia täältä Saksan mailta.