Das Deutschland

Hallo alles!

Ei tässä varmaan auta kuin alkaa väsäämään postausta kännykällä kun ainakaan vielä ei ole tietokonetta saatika nettiä sattunut eteen.

Matka siis alkoi ennakkotietojen mukaisesti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 2:00 Jyväskylän matkakeskukselta Helsinki-Vantaan lentoasemalle bussilla. Tunnin sain itse nukuttua ennen sitä. Lentokentälle päästiin siis sujuvasti ja matkallakin ehdittiin kukin varmaan ainakin hetkeksi nukahtaa. Siellä ehdittiin juoda aamukahvit ennen lennon lähtöä. Tuli muuten tarpeeseen!

Ai kuinnii väsyttää?
Ai kuinnii väsyttää?

Frankfurtissa oli vaihto kun Bremen oli määränpäänä ja siellä saimmekin muutaman tunnin odotella. Iso oli kenttä, mutta hienosti sielläkin pärjättiin. Bremeniin saavuimme noin kello 13.30 ja saimme turvallisesti matkalaukut takaisin.
Matkan tuli jatkua junalla Bremenistä. Torstaina saimme siis tietää lopulliset määränpämme eli minun ja Bean kaupunki on Wilhelmshaven ja Helkan sekä Mimmin paikka on Esens. Matkaa näiden välillä on noin 43 kilometriä.

Turistit löysivät juna-aseman Helkan hermoilusta huolimatta ;)
Turistit löysivät juna-aseman Helkan hermoilusta huolimatta 😉

Junaliput saatiin ostettua mukavan saksalaisnaisen avustuksella ja Helkalla ja Mimmillä tuli junaan kiire kun taas minä ja bea odottelimme omaamme tunnin. Enempää en vielä Helkan ja Mimmin matkasta tiedä, he kirjoitelkoon itse kokemuksiaan. 🙂
Bean kanssa päästiin perille Wilhelmshaveniin ja opettaja Mark oli vastassa. Hän ohjasi meidät työpaikallemme, Pauline Ahlsdorff Haus -nimiseen vanhainkotiin, jonka pihapiirissä meillä on oma asunto. Paikka on ihan lähellä Wilhelmshavenin keskustaa ja juna-asemaa. Tapasimme siinä illalla vielä paikan johtajan ja toisen, ilmeisesti jonkun osaston johtajan ja he toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Huoneessamme oli kaikki laitettu kivasti meitä varten.

Täällä me nukutaan. Peditkin oli valmiiks pedattu :)
Täällä me nukutaan. Peditkin oli valmiiks pedattu 🙂

Kuvanlaatu on melko surkea, kun kännykästä pitää laittaa ja nekin vielä pienentää, mutta jospa jotain sieltä näkyisi.

Ensimmäisen parin päivän aikana ollaan ehditty jo kiertämään tätä kaunista satamakaupunkia vähän. Eilen, keskiviikkona ehdin käydä rauhassa meren rannalla kun bea oli hauskassa tapahtumassa, josta kertoo itse lisää 😉 Tässä muutama kuva mereltä ja satamasta.

Täällä kelpaa lenkkeillä.
Täällä kelpaa lenkkeillä.

image

Ilmeisesti Wilhelmshavenin kuuluisa silta. Ainakin esitteissä oli tästä kuvia.
Ilmeisesti Wilhelmshavenin kuuluisa silta. Ainakin esitteissä oli tästä kuvia.

Paikkana tää vanhainkoti on viihtyisä, melko vanha mutta uudistettu rakennus, jossa on hieno puutarha. Siitä voidaan laittaa kuva myöhemmin.
Työskentely on alkanut hienosti ja minut on otettu lämpimästi vastaan dementiaosastolla. Se on ulkomaalaiselle siitä armollinen paikka, että vanhuksen vieressä voi istua, kuunnella ja ymmmärtää tajuamatta sanaakaan kieltä, sillä paikallisetkaan työntekijät eivät useinkaan heidän puhettaan ymmärrä.(SiTÄpaitsi oon pari sanaa välillä tajunnutkin!) Minun onnekseni osastolle tuli eilen uusi työntekijä, joka on vielä harjoittelija kanssa, ja osaa ainoana työntekijänä suurin piirtein englantia. Muutamia lauseita puhuvat muutkin hoitajat. :)Toisaalta saksan kieli alkaa pikkuhiljaa harjaantua, kun sitä täytyy käyttää vanhusten sekä joidenkin hoitajien kanssa. Työpaikasta, tavoista ja muusta sellaisesta kuitenkin lisää tietoa tulee sitten myöhemmin, ja toivottavasti myös kuvia, kunhan ollaan itse päästy paremmin perille asioista täällä. 🙂

Tällaista tähän alkuun, pahoittelen huonoja kuvia ja asettelua, mutta uskallan syyttää tästä kännykkää tällä erää. 😀 Jospa jatkossa pääsisin tietokoneelle postausta tekemään.
Jatkoa seuraa seuraa viimeistään ensi viikolla jonkun meidän neljän toimesta. Huomenna on minun ja Bean koulupäivä, joten pitää jo kohta kiirehtiä nukkumaan.

Terkkuja Suomeen, tschüß!
Liebe, Roosa

One thought on “Das Deutschland”

 1. Hei,

  Kysyvä löytää määränpäähän ja määränpäänne näyttää todella viehättävältä! Kännykkäkuvat toimivat oikein hyvin 🙂

  Millaista henkilökuntaa vanhainkodissa on ja kuinka paljon hoidettavia asukkaita on per hoitaja? Oletteko jo havainneet tapaeroja hoitotyön tekemisessä? Tämä olisi mielenkiintoista kuulla!

  Millaisia tavoitteita teillä on Saksassa tapahtuvalle työharjoittelulle?

  Täällä on hitusen puuterilunta maassa ja sää tuntuu jäätävältä. Mieluusti lähtisi iltalenkille kuvienne maisemiin. Hyvää viikonloppua toivotellen,
  Sari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *