Viimeiset viisi päivää menivät kovalla ryminällä!

Aikaa blogin kirjoittamisen ei meinannut löytyä muutakun nyt kotiin päästyä.

Maanantaina treenasimme tulevaa tiistain keikkaa varten, päätimme ohjelmistoa ja jaettiin osuudet. Minä ja Senni soitimme vuorotellen pianoa ja lyömäsoittimia, Marius kitaraa. Kaikki lauloivat. Kävimme myös koulun lähellä Latvian ainoassa kissakahvilassa.

Tiistaina vierailimme keskustassa Latvian Musiikkiakatemialla itävaltaisen pianistin, Stefan Heckelin mestarikurssilla. Aiheena olivat pianonsoitto, jazz, improvisointi ja sävellys. Kurssi oli antoisa. Jatkoimme päivää hieman pyörien keskustassa eri paikoissa. Illan lähestyessä läksimme keikkapaikalle Hāgenskalna komūnāan soittimet mukanamme. Virittelimme pelit kuntoon ja yleisöä alkoi saapua ja keikan alkaessa paikka oli miltei täynnä. Keikka oli onnistunut, yleisö tykkäsi suomenkielisistä biiseistä. Encorena esitimme erään tunnetun Latvialaisen laulajan biisin, jonka kaikki tunnistivat ja lauloivat heti mukana.

Keskiviikkoa olin jo henkilökohtaisesti odottanut kovasti. Aamulla kävimme Mariuksen kanssa liikuntatunnilla hyppynarujen, koripallon ja kuntosalin merkeissä. Iltapäivästä olimme sävellystunnilla, jota piti Latvian tunnetuimpiin säveltäjiin kuuluva Uģis Prauliņš. Esittelimme muutamia omia pieniä sävellyksiämme ja keskustelimme niistä, kuinka kehittää eteenpäin yms.

Sävellystunnilta läksimme raitiovaunulla keskustaan kohti Dailen musiikkiklubia. Neljältä alkoi grammypalkitun jazzrumpalin, Antonio Sanchezin workshop. Tilaisuus oli keskustelupohjainen ja sopi kaikille muillekin kuin rumpaleille. Yleisö heitteli kysymyksiä ja Antonio vastaili. Aiheina oli mm. Pat Metheny (jonka kanssa Antonio soittaa), Birdman-elokuva johon Antonio teki soundtrackin rumpusetillä, soittaminen ja muusikkous, jazz ja muut musiikin genret, sävellys. Keskustelutuokio oli erittäin mieleenpainuva ja hieno kokemus.

Meillä oli pari tuntia aikaa ennen kuin Antonio aloitti konsertin klubilla bändinsä, Migrationin, kanssa. Suuntasimme paikallisten ystäviemme suosituksesta Lidoon, joka tarjoilee perinteistä Latvialaista ruokaa. Perinteinen ruokakulttuuri on raskasta, voita käytetään säästelemättä. Söimme kaikessa rauhassa maistellen erilaisia Latvian makuja. Sitten olikin konsertin aika ja se oli melkoisen täräyttävä kokemus, parhaita jazzkeikkoja joita olen nähnyt.

Keskiviikkoilta sinetöitiin Latvialaisella meiningillä, suuntasimme vanhaankaupunkiin isolle folkklubille, jossa on keskiviikkoisin perinnetanssi-ilta. Kansantanssit olivat vähän samantyylisiä kuin Suomessa ja niihin oli helppo lähteä mukaan. Varmasti yksi mieleenpainuvimpia kokemuksia tällä reissulla.

Torstaina treenailtiin omia juttuja, Sennin kanssa käytiin vielä Taliksen rumputunnilla ottamassa oppia rumpujensoittoon. Alkuillasta saimme seurata jazzosaston jokaisen neljän vuosikurssin bändien yhteistä konserttia, joka oli heille arvioitava tilaisuus, vähän niinkuin meilläpäin näytöt. Heillä sitä nimitettiin Combo examiksi. Oli mukavaa katsella ja kuunnella eri tasojen opiskelijoiden soittoa, varsinkin kolmos- ja nelosvuosikurssilla on todella kovatasoisia soittajia ja laulajia. Konsertin jälkeen suuntasimme ”nelosten” kanssa pyörähtämään kaupungilla ja jätimme jäähyväiset hyvissä tunnelmissa.

Perjantaina aamusta tungettiin matkalaukut täyteen, raivolla kiinni ja teimme lähtöä. Mariukselta olisi jäänyt kotiavaimet huoneeseen, jos en olisi tehnyt viimeistä ”jäikö mitään” tsekkausta! Yhteyshenkilömme, koulun projektimanageri Kristine heitti meidät ystävällisesti lentokentälle ja kotimatka alkoi.

Mukana kuvapläjäys.

-Niklas

kotia kohti
kotia kohti
koulun portti
koulun portti
senni pianon äärellä
senni pianon äärellä
koulu!
koulu!
keikkasetup tiistaina
keikkasetup tiistaina
arkistoluokka täynnä opetusmateriaalia, elokuvia, dvd:itä, kirjoja, levyjä.
arkistoluokka täynnä opetusmateriaalia, elokuvia, dvd:itä, kirjoja, levyjä.
rumpuluokkaa
rumpuluokkaa
eräs koululounas
eräs koululounas
koulun alumniseinä
koulun alumniseinä
Antonio Sanchez & Migration
Antonio Sanchez & Migration

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *