TYKYPÄIVÄ 24.11.2017

TYKYpäivä Jämsän ammattiopiston sihteereille 24.11.2017

Pegosuksen monialainen tiimi tuotteisti ja toteutti tykypäivän Jämsän ammattiopiston sihteereille koulun museokämpällä 24.11.2017. Tiimissä oli mukana matkailu-, jalkahoito- ja liikunta-alan opiskelijoita ja Pegosusjäseniä. Tässä muutamia kuvia ja projektipäällikön mietteitä (Marja Pitkäniemi):

Kaikki lähti liikkeelle yrittäjyysopinnoista, joissa muodostimme ryhmän saamamme idean ympärille.

Lähdimme täyttämään tuotekorttia ja yhteyden pitoon muodostimme whatsapp-ryhmän. Valmistautuminen sujui hyvin. Tapaamisiin tiimiläiset tulivat paikalle jos mahdollista. Pian eri tehtävät saivat omat tekijänsä. Kokoonnuimme useamman kerran itse tiloissa ja pystyimme suunnittelemaan somistusta ja järjestystä hyvin etukäteen. Myös tämän yrittäjyyskurssin myötä saimme tehdä markkinointi-iskun ns. hissipuheen muodossa. Muuten asiakkaita lähestyttiin spostilla ja henkilökohtaisilla käynneillä sen jälkeen kun sopimus tapahtuman järjestämisestä oli saatu talouspäällikön kanssa tehtyä.


Toteuttaminen oli kahden valmistelupäivän – keskiviikko ja torstai – jälkeen. Farida oli nämä päivät tekemässä tiloja kuntoon. Kolmantena päivänä, perjantaina oli H-hetki! Sen runko oli kolme eri aktiviteettia kolmen eri ammattikunnan toimesta. Perjantaina kaikki tulivat ajoissa paikalle ja turhalta jännitykseltä säästyttiin. Kun asiakkaat olivat saapuneet, kaikki rullasi eteenpäin. Tervetuloglögit ja -sanat olivat tallin tiloissa, samoin kuin Lean vetämä Zumba ja kehonhuolto. Sitä seurasi Katjan ja Sannan valmistama päivällinen, sisältäen kauniit ja maittavat alkukeiton, jälkiruokakakun ja kahvit. Kaksi tuntia tälle aterialle varattuna toimi hyvin. Sitä seurasi hoitojen aloitus. Asiakkaat pääsivät valitsemaan jalkahoitojen ja päähieronnan välillä. Näitä hoitoja oli tekemässä kolme jalkahoitajaa. Saunaan menijöitä oli vain kaksi, mutta sitäkin kovempia nämä olivat…ja vastaakin, huomasin, oli käytetty.

Asiakkaat olivat tyytyväisiä heti alusta alkaen ja seuraavien päivien saamamme palaute samoin. Ainut miinus tuli siitä, että kiuas oli vähän hyytynyt loppua kohden. Ehkä meidän laittama ajastus oli ollut riittämätön. Toisaalta ne sihteereistä, jotka klo 17 jälkeen jäivät saunomaan ja istumaan iltaa lupasivat huolehtia saunasta ja tulista siitä eteenpäin ja lukita oven lähtiessään.

Sain nähdäkseni hoidettua kokonaisuuden toiminnallisesti läpi eikä tietooni ainakaan tullut mitään hankaluuksia yhteistyössä tiimin sisällä.

Tapahtumaa edeltävänä päivänä kävimme kahden muun opiskelijan kanssa läpi turvallisuussuunnitelman ja katsoimme läpi missä olivat vaahtosammutin, sammutuspeitto ja uloskäynnit.

Taloudellisesti Pegosus-osuuskuntalaiset jäivät voitolle, vaikkakin alkuperäisestä tulostavoitteesta jäätiin. Hankinnat kuitenkin suhteutettiin hyvin saatavaan tuloon. Tähän vaikutti se, että minulla oli vaikeutta saada posteja kulkemaan eri järjestelmien välillä ja hetken aikaa tilanne näytti heikolta. Mutta koska asiakkaat olivat kaikki löydettävissä saman katon alta, käynnit asiakkaiden luona palauttivat tilanteen normaaliksi. 7) Palveluun laatuun laitoimme huomiota kaikissa kolmessa osa-alueessa. Palautteen ja oman arviomme mukaan onnistuimme siinä hyvin.

Metsä toi kehyksen tapahtumalle. Ulkotulet pihoilla ja polulla hoidettiin, myös metallikuoret kerättiin seuraavana aamuna roskiin. Resurssien käyttö oli tarkoituksenmukaista ja tiloista pidettiin hyvä huoli.

Yhteistyö oli hyvää. Toimimme turvallisesti. Pidimme jokainen osaltamme huolta työmoraalista ja muutenkin hyvistä tavoista.

Summa: Tämä oli hyvää oppia varsinkin yhdessä toimimisesta itselleni – ei ainoastaan eri alojen vaan myös eri kulttuuri-/kielitaustaisten yhteistyöstä! Onnistunut projekti antaa ammatillista varmuutta

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *