Uudistumisen avaimet omissa käsissä

Niin muuttuu maailma Eskoseni; nämä Aleksis Kiven Nummisuutareista tutut sanat ovat enemmän kuin ajankohtaisia ammatillisen koulutuksen murroksen äärellä.

Oppimismenetelmien uudistaminen, oppimisympäristöjen monipuolistaminen ja digitalisaation hyödyntäminen, lisämausteena reformin mukanaan tuomat laki- ja rakennemuutokset sekä pysyvästi pienentyvät taloudelliset resurssit – siinäpä uudistumistarpeita kerrakseen. Unohtamatta tietysti kaikista tärkeimpänä asiakasta entistä henkilökohtaisempine oppimisodotuksineen ja osaamistarpeineen.

Onneksi haasteisiin vastaaminen on omissa käsissämme. Samalla kun virtaviivaistamme prosessejamme ja toimintatapojamme aidosti asiakaslähtöisiksi, karsimme toiminnastamme ”näin on aina tehty” -perinteitä ja päällekkäisyyksiä. Emme halua säilöä vanhentunutta, vaan luoda ja kokeilla rohkeasti uutta, asiakaslähtöisesti ja resurssiviisaasti.

Uuden suunnan löytymiseksi ja kirkastamiseksi Jyväskylän aikuisopistossa on päätetty laatia ja toteuttaa pedagogisen kehittämisen ohjelma, Pedagogiikka 2.0.
Ohjelman tavoitteena on varmistaa aikuisopiston kilpailukyky ja kannattava toiminta myös tulevaisuuden muuttuvassa toimintaympäristössä. Ohjelma on osallistava, johdettu ja koordinoitu ketterä strategia, jonka avulla otetaan tarvittavat muutosaskeleet nyt ja seuraavien vuosien aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *