Asiakaslähtöisiä ratkaisuja oppisopimuksella

Oppisopimuskeskus toteutti työnantajakyselyn 1250 yhteistyökumppanilleen helmikuussa 2017. Palaute oli imarteleva: kyselyn mukaan 93 % oli sitä mieltä, että oppisopimus on erinomainen keino kehittää työntekijöiden osaamista. Samaisen kyselyn mukaan oppisopimuskeskus on erinomainen kumppani työn ja osaamisen kehittämisessä, 91 % vastaajista oli tätä mieltä. Oppisopimuskeskuksessa kuuntelemme työnantajan tarpeita ja palautetta herkällä korvalla ja nöyrällä mielellä. Palvelun toimivuus ja kumppanuus punnitaan jokaisessa asiakaskohtaamisessa.

Työelämän muutos ja kasvava kilpailu tuovat yrityksiin tarpeen jatkuvalle henkilöstön kehittämiselle ja osaamisen päivittämiselle. Ammattitaitoisen henkilöstön kouluttamiseksi tarvitaan joustavia, räätälöityjä ratkaisuja, joista neuvotellaan asiakkaita kuunnellen. Oppisopimustoiminta on nopeatempoista ja työelämän kysyntään vastataan viipyilemättä. Koulutuspalvelut tulee viedä työpaikoille yhä enenevässä määrin – käytännön ja teorian kun oppii monesti parhaiten yhdessä. Oppisopimuskoulutus on yhteistyöstä ja onnistumisen ratkaisee eri toimijoiden asiakaslähtöinen yhteistyö ja palveluasenne.

Uudistuvaa ammatillista koulutusta haastaa vaade työpaikalla tapahtuvan oppimisen lisäämisestä. Oppisopimuksella on paljon hyviä käytänteitä ja toimivia malleja – nämä on nyt otettava laajempaan käyttöön ja hiottava vieläkin asiakaslähtöisempiä palveluratkaisuja. Tämä on mahdollista nähdäkseni vain, jos vieläkin paremmin kuuntelemme työelämää ja niitä näkökulmia, joita siellä koulutuspalvelun tuottamiseen on.

Lopuksi haastekampanja: Monikulttuurisuus on yhä lisääntyvä elementti yhteiskunnassamme, osaammeko hyödyntää maahanmuuttajien osaamista ja kulttuurista kokemusta? Mitä se voisi tarkoittaa liiketoiminnan ja työyhteisön näkökulmasta?  Onko yrityksessänne mahdollisuus palkata oppisopimuksella maahanmuuttajataustainen henkilö? Olemaan yhteydessä moniin työpaikkoihin – todennäköisesti myös sinun –  ja tiedustelemme halukkuuttanne tarjota n. puolen vuoden työsuhde oppisopimuksella maahanmuuttajataustaiselle henkilölle. Tarjoamme normaalin oppisopimusprosessin lisäksi tukea ammattisuomen kehittymiseen sekä taloudellisia tukimahdollisuuksia työsuhteen käynnistymiseksi.

Keväisin terveisin Kaija Haapasaari
kaija.haapasaari(at)jao.fi
puh. 040 341 5180

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *