Asiakaspalvelulla tulosta

Tällä viikolla olemme opiskelleet miten tärkeää asiakaspalvelu on yrityksen menestymisen kannalta. Suomessa elää sitkeästi myytti että emme osaa palvella asiakasta, olemme murtaneet tätä myyttiä tunneilla ja miettineet miten asiakasta voi palvella paremmin. Oheisella yle areenasta löytyvällä videolla Maaretta Tukiainen löytää esimerkkejä erinomaisesta palvelusta, mutta myös parantamisen varaa.  http://areena.yle.fi/1-2858352

Juhannuksen lähestyminen merkkaa myös kohta loman alkua, ensi viikko painetaan vielä etähommia, mutta heinäkuun luokkamme lomailee.

Hyvää kesää toivottavat Atte ja Mikko

 

Yrittäjä, sosiaalisoidu!


Mobiili ja markkinointi

Löytyi mielenkiintoinen artikkeli Otavamedian Media Cafén sivuilta:

”Mobiilien hyötypalveluiden käytön lisäksi älypuhelimen seurassa viihdytään useita tunteja ja älypuhelimen näyttö täyttää niitä hetkiä, jolloin ennen olisi esimerkiksi katseltu ulos bussin ikkunasta tai luettu kirjaa riippukeinussa. Yhä useampi myös dokumentoi arkeaan älypuhelimella otettujen kuvien kautta ystävilleen Instagramissa tai Facebookissa. Kuluva vuosi 2017 näyttää vahvasti olevan myös se vuosi, jolloin suomalaiset uskaltautuvat kokeilemaan älypuhelintaan ostosten tekemiseen sekä myös mobiilisti maksamiseen. ”

Lue koko artikkeli:

http://blogi.otavamedia.fi/media-cafe/vierasblogi-mainostaja-huomioithan-mobiilin-mainosympariston-mahdollisuudet

Digitaalisuus merkonomiopinnoissa

Maailma digitaalistuu ja meidän kaikkien on seurattava mukana.

Tämä näkyy myös merkonomiopinnoissa. Olemme opiskelleet vasta 3 viikkoa ja jo nyt olemme tehneet töitä kaikilla näillä sovelluksilla, joita käytetään tietokoneen lisäksi kännyköillä ja tableteilla.

Kännykkä on työvälineemme kuvien ja videoiden ottamisessa ja sovelluksiin lisäämisessä.

 

Making of… 😉

Aurinkoisia kesäpäiviä!

T. Oona ja Katja

Päivän pointti on PowerPointti

Koulua on jo käyty kohta kolme viikkoa ja opiskelut ovat käynnistyneet mukavasti. Hiljalleen on opittu käytännönasioita tietokoneohjelmistoista ja tällä viikolla paneuduimmekin PowerPointiin. Oheessa on video, joka toimii tuloksena siitä kuinka opimme kuvaamaan videoita tietokoneella käyttäen PP:tä.

Kesälläkään ei nähtävästi ole mikään hoppu tulla.

 

Johdantoa kaupan alaan

Tänään syvennyimme kaupan alaan toimintaympäristönä. Kokonainen päivä samaa teemaa voi tuntua raskaalta, mutta mielikuvitusta ja erilaisia oppimistapoja käyttämällä saa päivästä hauskan ja vaihtelevan.

Kahoot on oivallinen väline kerrata opittua leikkimielisellä kilpailuhengellä höystettynä.

Kurssi on koottu OneNoteen, josta löytyy kurssimateriaali, tehtävät ja hyödyllisiä linkkejä. Tänään tutustuimme näihin teemoihin:

 

Mobiilioppiminen

Olemme saaneet oman digimaskotin, joka on suunniteltu ja toteutettu opiskelijatyönä oppilaitoksemme painoviestinnän puolella.

Tänään laitamme mobiililaitteemme kuntoon ladaten tarvittavia sovelluksia: OneNote, OneDrive, Padlet. Testaamme kuvien ja videoiden siirtämistä, linkittämistä ja jakamista. Tarpeellista osaamista. Hyödynnämme näitä taitoja heti ensi viikolla, kun uusi kurssi Kaupan ala toimintaympäristönä alkaa.

Mukavaa perjantaita kaikille!

Uusi merkonomiryhmä esittäytyy

 

 

 

 

Olemme kevään uusi opiskelijaryhmä. Aloitimme eilen liiketalouden perustutkinnon opinnot. Pääsette seuramaan matkaamme tämän blogin kautta.

Tänään pääsimme jo seuraamaan simulaatio-opetusta.  Jämsän ammattiopisto oli esittelemässä simulaatio-opetusta Viitaniemen pääaulassa ja opiskelijatkin uskaltautuivat kokeilemaan erilaista oppimista.

Digiloikka työelämään