Mistä kaikki lähti?

Heippa!

Olemme Jämsän nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen valmistuvia opiskelijoita. Suurinosa matkaan lähtijöistä on yo-pohjaisia, mutta matkan inspiroija ja aluilleen panija Markku on aikuisopiskelija. Nyt hän kertoo, mistä suunnitelma sai alkunsa.

”Viime syksynä melontaretkea suunnitellessamme nousi esille ajatus pidemmästä luokan yhteisestä reisusta. Norja oli esille kovasti, maisemien ja suhteellisen lyhyen matkustamisen takia. Itse olen aina ollut kallellaan Saksan suuntaan. Saksa on hieno maa!

Aloin miettiä vaihtoehtoja. Viikon mittainen reissu tuntui mahdolliselle, siinä ajassa ei tosin kovin kauas etelään ehtisi. Pohjois-Saksa on minulle vanhastaan tuttua, se tuntui sopivalle kohteelle.

Aiemmissa töissäni olen saanut tutustua muutamaan sikäläiseen yritykseen. Aloin hakea yhteistyökumppania, jonka saisin mukaan kuvioon. Ja jostain juolahti mieleen ajatus telttasaunasta!

Sepä vasta olisi perisuomalaista – viedään sauna mukanamme. Saunotamme kahtena päivänä saksalaisia sen minkä ehdimme. Ohessa on toki tarkoitus järjestää muutakin ohjelmaa.”

Kiitos Markulle, joka omalla innokkuudellaan ja tarmollaan mahdollisti meille tämän matkan, tietysti koulun avustamana.

Kaikki ei kuitenkaan niin helposti käynyt, oppilaitoksen kanssa piti keskustella ja suunnitella matkaa sekä rahoitusta, ennen kuin saimme luvan toteutukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *