Minne ja milloin?

Nyt kerromme vähän määränpäästämme ja tulevasta matkastamme.

Määränpäämme Saksassa on Stadum niminen kaupunki, joka sijaitsee n. 15 km:n päässä Tanskan ja Saksan väliseltä rajalta. Flensburg on lähin suurempi kaupunki.

Näillä näkymin majoitumme kylässä olevan maauimalan läheisyyteen. Se tarjoaakin saunomiselle hienot puitteet: suihku ja allas ovat vieressä – täydellistä.

Stadum. Lähde: Google Maps
Stadum. Lähde: Google Maps

Matkaan lähdemme tiistaina 12.5.2015. Iltalautalla Turusta Tukholmaan ja sitten kohtuullisen rauhallisesti ajellen halki Ruotsin ja Tanskan. Toivottavasti ehdimme matkallamme hieman maisemiakin katselemaan ja paikalliseen ruokakulttuuriin tutustumaan. Ja ehdimmehän me!

Reittisuunnitelma on Jämsänkoski-Turku-Tukholma ja sen jälkeen onkin kaikki vielä avoinna. Kuitenkin ajatus on viettää yksi yö Römön saarella Tanskan puolella ja kenties käydä siellä Atlantin alloissa kastautumassa. Saatta olla virkistävä kokemus.

Saunottamiset pidetään perillä saman viikon perjantaina ja lauantaina.

Takaisin kotiin tullaa 19.5. Aamulla varhain rantaudumme Turun satamaan ja jatkamme sieltä kohti kotejamme.

No miten aiomme tuon matkan taittaa? 

Mitenkäs muuten, kuin Volkswagen Transporterilla. Perään laitetaan kuomullinen kärry ja sinne kaikki tarvittavat tavarat. Porukkaa on lähdössä sen verran paljon, että tarvitsemme mukaan toisenkin  Transporterin. Matkassamme on luottokuskit, jotka ajattavat meidät turvallisesti perille.

Koulu on lupautunut avustamaan matkaamme, se on hienoa. Muuten se ei olisi toteutunutkaan. Ajoneuvot saamme myös koululta lainaan, kiitokset myös siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *