Punaista näkyvissä

Näistä asetelmista sitä lähdettiin tänään taas työpäivää rakentelemaan.

  

Työmaa-alueelle, tuosta oikealla näkyvästä ovesta menen sisään.

  

Tullaan käytävään.

  

Hissikyydillä kolmoseen, aamusta ei lähdetä könyämään portaita… Kolmosessa odottaa päivän saumaustyömaa.

  

Rappukäytävien väriksi on valikoitunut jonkin sortin lila.

  

Kolmosen käytävillä töhisee nyt, puhaltimet siirtyivät kakkosesta plaanon tieltä tänne. Näitä väistellään ja nostellaan pois nokkakärryjen ja hulien tieltä ja kyllähän näihin moni on meinannut kompastuakin. Mutta lattiat täytyy saada kuivumaan.

  

No niin, työn sankari aamutuimaan.

  

Olen nyt saumaillut viisi päivää. Käy se työstä. Tänään saumattiin valkoisia laattoja ruoka-aikaan asti ja iltapäiväksi saapui vihdoinkin oranssien tehosteseinien sauma-ainetta. Iltapäivästä alettiin siis nähdä punaistakin. 

Kuvan seinä on ykkösestä, jossa punaista oli ollut muihin paitsi yhteen huoneeseen. Kyseisessä huoneessa oli saumattu seinän reunustat, koska valkoisten laattojen saumaaminen on helpompaa, jos tehoste vieressä on jo tehty. Kun punaista jouduttiin odottelemaan ja valkoiset seinät tehtiin ensin, valkoiset seinät joudutaan nyt suojaamaan reunoista teipillä, ettei punainen sauma-aine sotke valkoista.
Tänään saumailin Nikon kaverina, huomenna nykäistään Merjan kanssa punaiset tehosteet – ja sen jälkeen päästään laatoittamaan jakelukeittiötä ja saunaosastoa. Eteneehän ne hommat, kun reippaasti tehdään. 

P1-työmaalla sujuu edelleen loistavasti. ”Pöly-Pirkko” teki täsmäiskun taas viime perjantaina ja tänään kuultiin tuloksia: 99,8% / 100%. Käytännössä viisikerroksiselta kerrostalotyömaalta oli löytynyt neljä roskaa lattialta. Tämä työmaa on siistimpi kuin monien kodit.

  

Siivooja Tiina on kyllä ihan super hommissaan. Tässä välillähän työmaalla kävi mm. timanttiporareita, joiden jäljiltä kellarin käytävä ja rappukäytävä olivat kunnon sotatilassa, kakkosesta purettiin sekoitushuone, jonka jäljiltä jäi melkoiset jäljet – ja yhtä ja toista muutakin. Ja Hane on taas rontannut roskia talosta ulos urakalla – täysinäisistä roskiksista tulee miinuspisteitä. 

Epäilen kyllä vähän, että Pöly-Pirkko käy tällä työmaalla usein, koska hänestä on vaan niin kiva käydä juuri täällä. Työmaa on siisti, mukava mestari tarjoaa kahvia ja viineriä ja jutustelee mukavia. Kyllähän siinä sitten pisteitä ropisee! 

Askelia 13 496

Kilometrit 9,58

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *