Kahviporukan eväitä IV

Viikolla juttelin kahviporukkamme nokkamiehen kanssa, josko lähtisimme tulevaa viikkoa yrittelemään käyntiin tällä kertaa kääretortun voimalla. Idea sai tyystin varauksetonta kannatusta, vaikka varoittelinkin, että kääretorttujen kohdalla lipsutaan meikäläisen ydinosaamisalueen ulkopuolelle melko rohkeasti. Kääretortuilla ja minulla ei ole ollut mitenkään loisteliaan ruusuinen yhteinen menneisyys. Uskaltauduin kuitenkin yrittämään Lassen rohkaistua rauhalliseen sävyyn vakuuttavilla tosiasioilla: seurakuntahan ei ole nirsoimmasta päästä. 

Tuloksena on kaksi kääretorttua. Niitä ei viitsi kuvata, ne pötköttelevät tiiviisti leivinpaperikääröissään valmiiksi pakattuina. 

Mutta laaduntarkkailuryhmäni kotona on tarkastanut tuotokset ensin taikinavaiheessa ja lopulta valmiina. Myös täyteseoksen osalta lopputulosta varmisteltiin maistelemalla ahkerasti jo valmistusvaiheessa. Laaduntarkastaja ei havainnut ihmeempää moitittavaa, joten olen luottavaisella mielellä.

Tarkoitus oli tehdä kaakaolla maustettu pohjataikina ja mangoseos täytteeksi. Mutta kaupassa oli nyt vain appelsiinilla maustettuja rahkoja ja tuorejuustoja, joten menin sitten niillä.

Pohjataikinan ohje on Valiolta. Valiolla on IPhonelle näppärä appsi, jota käytän, suosittelen. 

  

Pohjataikina tuli 2,5-kertaisena. Täytteeseen tuli Valion Viola-tuorejuustoa appelsiinilla maustettuna, appelsiinirahkaa, kermavaahtoa, mangososetta ja persikoita palasina.

Toivotaan, että maistuu. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *