ISOJÄRVI NATIONAL PARK

In the morning we were surprised by weather more common to autumn than spring. We got good amount of sleet and rain while driving to Isojärvi nationalpark. Luckily the sky cleared during the walk and we got a little bit of sun as well. This weather is typical for the Northen parts in the spring time and we came prepared.

 As students of Luua forestry school we have been learning a lot about Estonian nature. As Isojärvi is only abut 400 km away the animals trees and plants aren’t that different to the ones at home. The most different is the landscape and the geology of Finland and that we found very interesting.

 To get the party started we made a game called ”luonto bingo” and brought some candy to keep our friends motivated. All in all it was a great day and we enjoyed it a lot.

Brunch 11.4.2017


Ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestävät asiakaspalvelun tunneilla pitkin kevättä erilaisia retkiä sekä ohjelmia toisilleen ja tällä kertaa vuorossa oli Brunch! Tiistain ohjelmasta vastasivat Miisa ja Rasmus ja suunnittelu aika jäi heillä vähille, mutta se ei päivän kulkua haitannut.

Brunch- päivää suunnitellessa piti ottaa huomioon ajankäyttö, ruoka-aine allergiat, hygienia, työturvallisuus sekä hinnoittelu. Ruoka-aineet tilattiin koulumme keittiöltä ja muutamat tuotteet Sirkku Riihimäki osti paikallisesta kaupasta. Pienten ongelmien ja ajan loppumisen takia muut luokkalaiset auttoivat saamaan projektin loppuun viime hetkellä!

Brunch- päivä alkoi 8.15 koulun opetuskeittiöstä ja työnjako tehtiin heti kaikkien saavuttua paikalle,  jonka jälkeen hommiin ryhdyttiin samantien! Ruoat valmistettiin hyvällä aikataulutuksella ja tauoille jäi myös hyvin aikaa. Brunchilla valmistettiin alkupala (smoothie), pääruoka (italialainen munakas) ja jälkiruoka (mokkapalat ja kahvi/tee). Ruokalajien lisukkeina oli esimerkiksi; pekonia, erilaisia myslejä, jogurtteja ja tuoretta ananasta!

Ruoan valmistuksen jälkeen osa oppilaista kattoivat pöydät valmiiksi ja järjestelivät ruoat pöydille ammattimaisella tavalla! Ennen ruokailua Miisa ja Rasmus harjoittelivat tarjoilua Sirkku Riihimäen johdolla, mikä onnistui todella hyvin! Ruoka maistui kaikille ja JMAMO15 pääsi osallistumaan myös ruokailuun.

Loppusiivous sujui ongelmitta ja esimerkiksi Lin oli ahkerasti koko loppupäivän esihuuhtelemassa astioita tiskialtaalla sekä täyttämässä astianpesukonetta! (myös muut osallistuivat tiskaukseen!)

 

Hotellihuoneen siivousta ulkolaisille vieraille 23.3.2017

Ensimmäisen vuoden matkailualan opiskelijat harjoittelivat vuoteen sijaamista Sirkku Riihimäen johdolla asuntolassa. Opiskelijoiden täytyi sijata pareittain kaksi asuntolan solua valmiiksi vaihto-oppilaita varten ja tämän jälkeen Sirkku tarkisti ,että työ oli hoidettu kunnolla ja opiskelijat palkittiin Fazerin suklaakarkeilla.

Opetukseen sisältyi myös asuntola solujen mukavuuden arviointi sekä siisteyden ja mukavuuden huomioiminen. 

Opiskelijat pääsivät myös jakamaan omia henkilökohtaisia kokemuksiaan hotelleista päivän aikana.

Työpäivän päätyttyä oppilaat keräsivät asuntolan siisteydestä, järjestyksestä ja yleisestä viihtyvyydestä plussat ja miinukset ja kirjasivat ylös, jotta viesti voitaisiin välittää asuntolaohjaajille osana harjoitusta! 

Himosviikot 2017

Järjestimme lasten hiihtolomaviikot viikolla 8-9/2017

 

Toisen vuosikurssin opiskelijat suunnittelivat NY-yrityksen voimin molempien viikkojen ohjelman ja ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat ja aikuisopiskelijat olivat apuna toteuttamassa tapahtumaa.

Meiltähän löytyi monenlaista ohjelmaa! Oli musajumppaa, juontoa, kasvomaalausta, taaperomaa temppuradan ja pallon heiton kera, labyrintti, mönkijäajelua, koira-agilitya, poniajelua, instagram-kuvakilpailu ja stiga-pujottelua!

Päivät lähti käytiin reippaasti tpahtuma-alueen kokoamisella ja hommat tuli hoidettua nopeasti, vaikka teltta hajosikin jo ensimmäisellä viikolla!! Mutta jesari ja nippusiteet pelasti tilanteessa kuin tilanteessa :DDD. Iltapäivällä myös saimme siivottua nopeasti ja pääsimme lähtemään kotia kohti.

Viikolla 9 meillä oli keskiviikko iltana lasten disco, josta löytyi pallon heittoa, tanssikilpailu, kasvomaalausta, limboa ja kaiken näköisiä herkkuja. Disco ilta sujui hienosti ilman ongelmia ja saimme hyvää palautetta ohjelmasta. Lapset olivat kuulemma todella onnellisia ja lähtivät discosta silmät onnesta loistaen.

 

Hiihtolomaviikot 8&9 2017 valokuvat
Tässä Lin Takamaan kokoama kuvaesitys

kuviahimos
Inka Kauppisen kokoama näkemys himosviikoista

HIIHTOLOMAVIIKOT2017
Anni Talikaisen ja Ida Saarikon vässämä kuvashow!

Lahti MM 2017

Kaikki hyvä päättyy aikanaan.  Tänään viimeisenä kisapäivänä mieltä ilahdutti tietenkin Matin yllätyspronssi. Hyvät ruuat ja juomat maistuivat. Mukavassa työporukassa ei kiirekään tunnu missään. Päätän Lahdesta tähän, kohti uusia haasteita!

 

Lahti MM 2017

VIP-tarjoilija ja jälkiruokalista…..

 

Loppu häämöttää tällä keikalla. Lahti ja MM-kisat, aivan mahtava kokemus niin työn kuin yleensä elämän kannalta. Monta uutta tuttavaa, kivoja työkavereita, kisatunnelman kokemus,

urheilulegendojen kohtaaminen, taas kerran kielitaidon tarpeellisuuden huomaaminen. Aivan huippua!

Lahti MM 2017

Vielä takaisin keskiviikkoiltaan ja Iivo Niskasen kultamitali-palkintojenjakoon Lahden torille. Tuli vieraita kotipuolesta ja mikä hienompaa ohjelmaa kuin Maamme-laulu lumisateisella Lahden torilla lippujen liehuessa!

Hyvä Suomi ja hyvä Iivo!

Työ täällä Lahdessa ei tosiaankaan maistu puulta! Joka päivä uusia hienoja kokemuksia. Vaikka minäkin olen monenlaista jo tällä alalla nähnyt ja tehnyt niin vielä sitä  voi paljon uutta ja mielenkiintoista kokea. Katsokaa vaikka itse…

Herkkuja notkuvat ruokapöydät..

Lisää suomalaisia urheilulegendoja..
Ja muita arvokkaita vieraita…..Tästä ei pidot parane!

 

Lahti MM 2017

Maaliskuun ensimmäinen päivä ja työpisteen vaihto. Tuli kutsu uusiin haasteisiin, VIP-tarjoilutehtäviin Presidenttiklubille! No jopas jotakin, sattuipas sopivasti, saan samalla reissulla vielä toisen uuden työkokemuksen. Ja ympärillä sama huipputunnelma hienoissa talviurheilukisoissa. Nyt askel kohti uutta työpaikkaa.

Suunta nyt porttien sisäpuolelle                      Huippupaikka, huippuosaajat työkavereina, hienot näkymät suoraan maalialueelle ja kisamonttuun.

 

 

 

 

 

Lahti MM 2017

Ja kisat etenee. Tiistaina 28.2.oli hiljainen kisapäivä, ohjelmassa vain naisten 10 km maastohiihto. Luhdan juhlateltassa sitäkin vilkkaampaa. Suuria suomalaisia urheilulegendoja kävi pistäytymässä. Minä tietenkin heille kertomaan,  jotta opiskelublogini saisi arvokasta lisäarvoa jos saisin heidän kanssaan poseerata ja kuvat täällä julkaista. Ihanan myönteisiä olivat kaikki ja saatiin siinä samalla myös vaihtaa ajatuksia niin kisoista kuin elämästä muutenkin. Kysymys teille, jotka mahdollisesti tätä luette…ketä kuvat esittävät ja mikä olikaan urheilulaji..

Oli kyllä erityinen työpäivä…”Mitäs me Urheilijat”- tunne minullakin!