Kulttuurit Kotona-tapahtuma 2014

Moi!

Odotettu tapahtuma on nyt takana päin! Päivä oli huisketta täynnä ja todella antoisa. Oli hienoa nähdä miten aikuisopiston käytävät täyttyivät ihmisistä ja tunnelma oli hyvin kansainvälinen. Meille lukiolaisille ainakin jäi todella hyvä mieli päivästä. On hienoa, että tälläinen tapahtuma saadaan aikaiseksi ja ihmiset saavat mahdollisuuden tutustua muihin kulttuureihin ja sen edustajiin paremmin, sekä puhua heidän kanssaan oppien lisää eri kulttuureista. Lisäksi pienet, maakohtaiset maistiaiset olivat mitä maukkaimpia, kiitos siis keittiölle!

Iso kiitos kaikille projektiin osallistuneille mahtavasta tapahtumasta, toivottavasti näemme ensi vuonna uudestaan! 🙂

Tässä vielä kolmen maahanmuuttajan tunnelmia päivästä:

Tänään oli tosi hieno päivä. Kulttuurit kotona- päivä onnistui hyvin. Olin onnellinen, että paikalle tuli paljon vieraita kokeilemaan asioita, ja minä nautin heidän tapaamisestaan. Meidän Kiina- pöydällä oli kiinalaista ruokaa, kevätkääryleitä ja kylmiä nuudeleita. Moni vieras maistoi ruokaa ja tykkäsi siitä, ja joku kysyi reseptiä minulta. Lisäksi vieraat olivat kiinnostuneita kiinan kielestä, ja kokeilivat kiinalaisten merkkien kirjoittamista. Erityisesti moni lukiolainen kyseli kiinan kielen ääntämisestä ja kirjoittamisesta.

Välissä minä kävin katsomassa muiden maiden esityksiä. Pääsin esimerkiksi kokeilemaan orgamia japanilaisen ystäväni kanssa. Näin perinteisiä Pakistanilaisia vaatteita, joista pidin paljon, ja tutustuin myös Venäläisiin käsitöihin.

Olen ylpeä, että sain olla mukana tässä tapahtumassa.

Jingmei (Kiina)

Kiina japania

origamiThaimaa

Filippiinitpakistan

Kulttuurit kotona-projektin esittelypäivä tuli vihdoin. Perjantai aamuna klo. 8:00 kaikki valmistelivat omia pöytiään. Klo. 9:00 esittelypöydät olivat valmiita, ja opiskelijat odottivat kävijöitä. Tapahtumassa oli paljon erilaisia kansallispukuja, ruokaa, kirjoja, kuvia, elokuvia ja musiikkia. Paljon hymyileviä kasvoja ja onnellisia ihmisiä.

Monta vierasta (n. 500) tuli tapahtumaan. He katsoivat esittelyjä ja keskustelivat eri maista. Ihmiset kysyivät nähtävyyksistä ja kuuluisista kaupungeista. Me keskustelimme myös Puolasta ja kuuluisista asioista, ja paikoista minun maassani. Oli hienoa puhua monta tuntia suomea suomalaisten kanssa.

Hieno fiilis ja monta hyvää muistoa.

Kiitos kaikille kovasta työstä ja hienosta ajasta. Nähdään seuraavana vuonna!

Magdalena Dolecka (Puola)

great britainsaksa

venajamuksis

Kello on 8:00. Aikuisopiston toinen kerros humisee kuin mehiläispesä. Käytävillä, luokkahuoneissa ja auditoriossa nähdään kipittäviä ulkomaalaisia opiskelijoita. Isoja julisteita, häikäiseviä vaatteita, erikokoisia lippuja, värikkäitä kankaita, mehukkaita tavaroita – ne vilistävät ja hurmaavat. Pöytiä siirrettään, karttoja järjestetään ja musiikkia soitetaan. Joka nurkasta kuullaan erilaisia kieliä. Me valmistaudumme Kulttuurit kotona- päivään.

Minä katselen ympärilleni. Joidenkin maiden osastot ovat niin eksoottisia. Varmasti kävijät ovat kiinnostuneita niistä. Aina me ihailemme jotakin toisenlaisen näköistä. Luulemme, että tiedämme kaiken naapureistamme. Minäkin haluaisin tutustua niiden maiden kulttuureihin, jotka ovat maailman toiselta puolelta. Minun kotimaani Latvia on melkein Suomen naapurimaa. Ovatkohan suomalaiset kiinnostuneita Latviasta? Käyvätköhän he myös minun pöytäni luona, jossa olemme yhdessä liettualaisen opiskelijan kanssa?

Mutta epäilyni olivat turhia. Ihmiset tulivat Latvian ja Liettuan osastoille taukoamatta. Kerroin tarinoita Latviasta koko päivän. Olin hämmästynyt, että päivän vierailla oli niin paljon kysyttävää maastani. Kiitos kaikille, jotka kuuntelivat kärsivällisesti minun puhettani, joka on kaukana täydellisestä. He saivat minut tuntemaan oloni itsevarmemmaksi.

Kävelin myös ympäriinsä vähän. Maistoin turkkilaisia, kiinalaisia ja venäläisiä herkkuja, ja ihastelin kuinka paljon opiskelijat olivat nähneet vaivaa. Nautin ystävällisestä ilmapiiristä ja ajattelin, että se on oikea Yhdistyneiden Kansakuntien päivä, koska tässä pienessä tapahtumassa me kaikki onnistuimme sentään hetkeksi yhdistmään.

Anuša Saraniva (Latvia)

Latvia1latvia

meksikoEspanja

kongo.jpgAfrikka

-Noora, Veera ja Monika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *