Päivä 1.

25. Syyskuuta

Aula A1. Kaikki alkaa tästä.

visited_countries1.php

Mutta ennen kuin luetaan edemmäksi, kannattaa katsoa karttaa. Kolmasosa kartasta on punaista. Se näyttää mistä me olemme kotoisin. Me, ­ maahanmuuttajat, suomen kielen opiskelijat, edustamme 37 maata. Tällä hetkellä olemme kaikki koolla, aikuisopiston aulassa, odottamassa projektin alkua. Noin sata maahanmuuttajaopiskelijaa, 18 suomalaista lukion opiskelijaa. Meillä on tehtävä, joka täytyy tehdä yhdessä, muttei tarkkaa käsitystä siitä, mitä ja miten se tulee tehdä. Onneksi meidän kanssa on kuusi opettajaa, joilla tässä projektissa on ohjaajan,neuvonantajan ja tuomarin rooli. Varmasti projektin aikana heidän apua vaaditaan enemmän kuinvoidaan arvata etukäteen.Nyt palaveri alkaa. Projektin ohjaajat avaavat esiripun. Heidän lyhyessä esityksessään  nähdään mm. viime vuoden projektin opiskelijoiden iloisia kasvoja. Tämä antaa hieman luottamusta, että projektin onnistuminen ei ole mahdotonta, ja hyvällä onnella myös me olemme samassa pisteessä parinviikon jälkeen.

Ensimmäinen tehtävä on jo valmis ­ opiskelijat ovat jakaantuneet ryhmiin. Seuraa lyhyt tutustuminen ryhmissä. Toivottavasti me muistamme vielä ensi viikollakion kuka on missäkin ryhmässä ja mistä maassa he ovat. Viikonlopun jälkeen on ensimmäinen projektityötunti.

Anuša Saraniva (Latvia)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *