Tsekit ja Skoda

Kävimme JAO:n poppoolla legendaarisella Skoda-reissulla Tsekin maalla. Reissu sisälsi tutustumisreissuja Skodan tehtaille, Skoda- museoon sekä konsernin DSG-vaihteistotehtaalle.

Skoda- museosta löytyikin monia eri vehkeitä ja värkkejä, joita Tsekin ylpeys Skoda on valmistanut ajan saaatossa. Myös moottoripyörien valmistus on kuulunut Skodan toimenkuvaan ennen aikoinaan.
WP_20131129_005

Tarjolla oli myös historian havinaa moottoriurheilun piiristä.

 

Skoda- mopoja
Skoda- mopoja

 

Skoda- racing
Skoda- racing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja ne uljaat ralliskoodat.

Skoda- Rallye
Skoda- Rallye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skodan tehtaalla sekä DSG-tehtaalla meininki oli top secret- luokkaa, joten valokuvaus jäi vaan haaveeksi. Mutta sanoin kuvattuna tehtaat olivat melkeimpä mykistäviä valtavine koneistoineen ja valmistuskapasiteetteineen. Kohtuullisen vaikuttavana seikkana voidaan pitää sitä että Skodan Octavia- tehtaalta putkahti uutta autoa ulos maailmalle lähes joka minuutti.

vrchlabi-01bDSG-tehtaalla valmistettiin VAG-konsernin käyttöön 7- vaihteista DSG- vaihteistoa. Tehtaan puhtaus teki ainakin allekirjoittaneeseen vaikutuksen. Hienoa ja uljasta.

 

WP_20131129_015Raskaiden vierailuiden välissä pääsimme myös tutustumaan keskiaikaiseen kulttuuriin hyvin mielenkiintoisessa ravintolassa. Slaavilainen ruoka oli luonnollisesti maittavaa ja lihaisaa. Vaikka ilmassa lentelikin välillä veitsiä ja sapelit kolisivat, selvisimme kaikki ehjin nahoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *