Blogi

Opiskelijoiden oppimispäiväkirjat ja avoin OPS

Sekä oppimispäiväkirjoina toimivien blogien että verkossa avoimen opetussuunnitelman (OPS) pohjana voidaan käyttää blogia. Seuraavassa ohjeita blogin käyttöönottoon.

ao -blogi on  Jyväskylän koulutuskuntayhtymään perustettu blogipalvelu. Se toimii kuntayhtymän omalla palvelimella ja on luotu tunnetulla WordPress -tekniikalla, jota useat verkkosivut ja blogit maailmalla käyttävät. ao-blogissa voidaan käyttää oppilaitoksen käyttäjätunnuksia, mikä helpottaa käyttäjän kirjautumista. Blogien käyttöä aloittelevalle opettajalle on tarjolla koulutuksia ja käytön tukea. Suosittelemme tätä välinettä opiskelijan oppimispäiväkirjaksi sekä alan OPS-työn alustaksi (ks. OPS vaatetus, hius ja sähkö).

Opiskelija voi halutessaan valita myös jonkin toisen blogipohjan. Tällöin hän itse on vastuussa bloginsa ylläpidosta, materiaalin tallentamisesta ja säilyttämisestä sekä asiallisesta blogisisältöjen tuottamisesta. Tässä ohjeita joihinkin yleisiin blogipalveluihin: WordPress.com -blogipalvelun ohje, Blogger -blogiohje,  Weebly -blogiohje. Sekä vinkkejä opiskelijalle blogin perustamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *