Ohjaus

Tähän ohjauksesta yleisesti: ohjauksen tavoitteet, tavat (mitä mobiiliohjaus tuo ohjaukseen: oikea-aikaisuus, liikkuvuus, kätevyys) ja välineiden valinnasta lyhyesti.

Miten käytän kuvia ja videoita verkossa?

Kuvauslupa eli lupa käyttää kuvia ja videoita avoimissa oppimisympäristöissä löytyy Wilmasta kohdasta Lomakkeet – Opiskeluun liittyvät luvat. Lomake näkyy opiskelijalle, alaikäisen huoltajalle sekä oppilaitosen henkilökunnalle. Sen voi myös tulostaa huoltajalle kotiin täytettäväksi.

Tekijänoikeuksiin on hyvä perehtyä, kun toimitaan avoimissa verkkoympäristöissä. Opettajan tekijänoikeus -sivustolla kerrotaan ja vastataan näihin liittyviin kysymyksiin.

Videoiden tallennus

Jyväskylän koulutuskuntayhtymällä on oma videopalvelu, jota kutsutaan nimellä Moniviestin. Se on ikäänkuin oppilaitoksen oma YouTube -kanava, jossa opetukseen ja opiskeluun liittyvät videot ovat tallessa kuntayhtymän omalla palvelimella. Henkilökunta voi tilata videokansion opintojaksolle. Myös opiskelijat voivat käyttää Moniviestin -palvelua. Tilausohjeet löytyvät täältä (päivitä). Kun opettajana kuvaat tai teet videon tai opiskelijasi kuvaa videon, voit lopuksi tallentaa sen Moniviestimeen. Moniviestimestä videon voi sitten näyttää vaikka blogissa tai oppimisympäristössä. Moniviestimen käyttöohje löytyy täältä.

Mobiililaitteet opetuksessa

iPad -tabletti on käytössä osalla Kilta -hankkeen opettajista. Tabletin avulla he ohjaavat opiskelijoitaan, kirjoittavat ja seuraavat oppimispäiväkirjoja blogeissa, kuvaavat valokuvia ja videoita, etsivät tietoa ja kokeilevat mobiiliopetuksen uusia tapoja. Täältä löytyy ohjeita iPadeilla yleisesti käytössä oleviin sovelluksiin (iMovie, Strip Design, Book creator, Popplet, Puppet pals, skitch, explain everything..).
Liity Facebookissa ryhmään iPad opetuksessa. Siellä voit kysyä ja saada nopeasti vastauksia. Hyviä appseja opetukseen (linkki).

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *