Tekstiili- ja vaatetusala

Sosiaalisen median kokeilut alkoivat vaatetusalalla jo vuonna 2009, jolloin testailtiin Facebookin hyödyntämistä työssäoppimisen ohjauksessa.

Samoihin aikoihin innokkaimmat opiskelijat testailivat digitaalisen portfolion työstämistä. Lähtökohtana oli tuottaa oppimispäiväkirjatyyppinen kooste kolmen vuoden opinnoista joko Weebly tai Blogger-blogipohjaan. Myöhemmin blogityöskentelyä on elävöitetty siten, että blogeihin on liitetty videoina toteutettuja oppimistehtäviä.

Innostuksen lisääntyessä Facebookia on hyödynnetty myös verkkokurssipohjana ja ryhmien informointikanavana. Lisäksi luotiin vaatetusalan opinnoista kertova Vaatetin-blogi, jonka lähtökohtana on oppilaiden erilaisten opinpolkujen, töiden ja projektien esittely.

Kiltamallin myötä kokeiluja on laajennettu siten, että lähes kaikki, syksyllä 2014 opintonsa aloittavat opiskelijat ovat luoneet blogipohjan. Myös jatkavat ryhmät kokeilevat blogityöskentelyä, mutta rajaavat kokeilua esimerkiksi opinnäytetyöhön.

Vaatetinylapalkki_edited2

Lisäksi on otettu käyttöön yhteinen WordPress-pohja, jonne kerätään vaatetusompelijoiden ja vaattureiden opintoihin liittyvää oppimateriaalia, työssäoppimiseen, Kansainväliseen vaihtoon ja Taitaja-kisoihin sekä alan tapahtumiin liittyvää aineistoa.

Yhteystiedot:

Sirpa Vauhkala, sirpa.vauhkala(at)jao.fi, opettaja
Sirpa Kuikka, sirpa.kuikka(at)jao.fi, koulutuspäällikkö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *