m

Kieltä oppimassa

Keskustelu asumisteemasta jatkui tänään ja uutena aiheena oli kielitaito ja sen tarpeellisuus/tarpeettomuus. Englannissa opiskelijat opiskelevat pääosin vieraana kielenä ranskaa, Venäjällä englantia ja Koreassa myös japania tai kiinaa. Kesken aamupäivän tuntien tuli rakennuksessa palohälytys ja kaikkien oli poistuttava pikaisesti luokista. Käytäntö oli sama kuin meillä eli opettajat ohjasivat opiskelijat ulos ja matkan varrella oli henkilöitä huomioliivit päällä ohjaamassa joukkoa kokoontumispaikalle, joka tässä tapauksessa oli lähellä sijaitseva puisto. Hälytys oli aiheeton eikä palolaitoksen väkeä saapunut paikalle. Koko tapahtuma kesti max. 10 minuuttia.

Päivän parhaimpina anteina pidän edelleenkin Error correction -tehtäviä. Niitä käsitellään huolella ja tehtyjä virheitä käydään läpi uusien esimerkkien kautta. Samoin puhumista harjoitetaan paljon ja esim. luetun ja kuullun ymmärtämisessä ei riitä, että sanoo ymmärtävänsä vaan täytyy kertoa lyhyesti, mistä kulloinkin on kyse. Kyllä tämä ihan työstä käy! Henkilökohtaisten tuntien aikana olemme käyneet läpi suomalaisen koulutuksen saamaa huomiota maailmalla ja syitä menestykseen.

Kuvagalleriaa, nyt aiheesta liikkuminen:

WP_20140119_096

Oxford Streetillä kuljetaan jalan, bussilla, taxilla, pyörällä…

WP_20140119_095

… ja väkeä on hiukan enemmän kuin Jyväskylän kaduilla ruuhka-aikaan.

WP_20140119_053

Kaduilla näkyy uudenpaa, mutta myös vanhaa bussikalustoa ja tietenkin paljon perinteisiä mustia taxeja.

 

WP_20140121_004[1]

Nopein tapa liikkua on metro eli ”tub” silloin kun häiriötä ei ole. Ruuhka-aikaan seisotaan kuin sillit suolassa, mutta muuten liikkuminen tubilla on helppoa ja mukavaa. Tubissa on selkeät kuulutukset tulevista asemista, joten myös liikkuessa oppii ääntämistä. Shepherd’s Bush on asema, josta löytyy tyylikäs ja modeni laadukkaita markkituotteita myyvä tavaratalo Hause of Fraser.

Metrokartta näyttää tältä. Linjoja on kaikkiaan 13, joten maanalainen verkosto on aikamoinen.

Metrokartta näyttää tältä. Linjoja on kaikkiaan 13, joten maanalainen verkosto on aikamoinen.
Lontoon värimaailma on ehdottomasti puna-musta.

Lontoon värimaailma on ehdottomasti puna-musta.

Huomenna lisää kuvia…

 

 

Join the discussion 2 comments

  1. Hanna Frilander 22.1.2014 at 09:54 Reply

    Tosi mukava lukea reissustasi! Tuntuu, kuin ihan vähän pääsisi itsekin hyppäämään suurkaupungin humuun. Kielikurssin menetelmät kuulostavat tehokkailta ja toiminnallisilta.

  2. Aino Malin 22.1.2014 at 11:04 Reply

    Kiitos kiinnostavasta kertomuksestasi! Opiskelu vaikuttaa tehokkaalta ja vapaa-aika mukavalta. Viikot ovat vierineet ihan liian nopeasti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close