m

Kieltä oppimassa

Ennen kuvia muutama sana 1. viikosta. Viikon aikana opiskeltiin kielioppia ja sanastoa keskustelujen ja kuuntelutehtävien kautta. Viikon teemoja olivat mm. media, liikenne, Nelson Mandelan vapautuminen ja Berliinin muurin kaatuminen. Kielioppiasioita ovat olleet relatiivipronominien ja aikamuotojen käyttö, kysymyslauseet ja passiivilauseet. Perusasioiden äärellä siis ollaan. Parhaimpia harjoituksia ovat ”Error Correction”, joissa opettajat kirjoittavat ylös lauseitamme ja näitä käsitellään yhdessä yrittäen löytää lauseissa olevat virheet. Lohdullista on huomata, että myös muut tekevät samoja virheitä kuin itse. Perjantain päätteeksi opettaja antoi jokaiselle henkilökohtaisen palautteen ja kertoi näkemyksensä siitä, mihin kannattaa jatkossa keskittyä. Ei ollut mikään yllätys, että minulle olisi hyödyllistä lisätä sanavarastoa. Samoin opettaja kannusti kuuntelemaan omaa puhettani ja kun huomaan tekeväni aikamuotovirheen, kannattaa rohkeasti sanoa, sorry, I meant … Englantilaiset tekevät tätä itse koko ajan.
Heti alusta lähtien opettajat ovat kannustaneet osallistumaan erilaisiin tapahtumiin ja liikkumaan paljon ihmisten parissa, jotta kuulisi mahdollisimman paljon kieltä ja joutuisi mukaan erilaisiin tilanteisiin. Tällä viikolla selvittelin ja hankin teatteri-, matkustus-, elokuva- ja musikaalilippuja sekä vierailin mahtavassa Piccadillyn Waterstones kirjakaupassa. Muutama englannin kielinen kirja tarttui mukaan ja tavoitteena on saada niitä myös luetuksi. Kysyin erityisesti helppolukuisia kirjoja, jotta motivaatio säilyisi.

Aluksi taas kuva asuinrakennuksestani, joka minusta on joka kerralla yhtä hämmästyttävä.

Ei nyt aivan pilvenpiirtäjä, mutta korkea kuitenkin. Nidossa kaikkiaan 12 kerrosta.

Lauantain tavoitteena oli tutustua Hampsteadin kaupunginosaan Lontoon luoteisosassa.
WP_20140118_037

Hampstead (village on the hill) on viehättävä kaupunginosa, josta löytyy lukuisa määrä kivoja liikkeita, tyylikkäitä butiikkeja, kahviloita ja tunnemallisia brittipubeja.

Hampurilainen ja ranskalaiset voivat näyttää myös tältä. Hyvä esimerkki kunnon pub-ruoasta

Hampurilainen ja ranskalaiset voivat näyttää myös tältä. Hyvä esimerkki kunnon pub-ruoasta

 Hampsteadissa sijaitseva Hampstead Heath on 320 hehtaarin laajuinen viheralue, jossa sijaitsee  mm. 1600-luvulla rakennettu Kenwood House. Kesäisin puistossa järjestetään myös ulkoilmakonsertteja.

WP_20140118_018
WP_20140118_036
Kenwood Hausen upea kirjasto.

Alueen välittömässä läheisyydessä on uskomaton hautausmaa, jonka tunnelma on kuin suoraan elokuvasta Taru sormusten herrasta.

WP_20140118_028

WP_20140118_026

Hampsteadista matka jatkui Lontoon pohjoisosaan, Camdeniin. Camden on erityisesti nuorille hyvä ostospaikka, sillä täältä löytyy kojua ja liikettä pienelle rahalle. Perinteisellä markkina-alueella saat edullisesti ”kojuruokaa”. Katukuva mainoksineen poikkeaa tavanomaisesta.

WP_20140118_056[1]

 

WP_20140118_057[1]

Loppuun pari ohjetta, joita pubeissa on tullut vastaan:

WP_20140119_061

 

WP_20140118_042

Huomenna lisää kuvia viikonlopulta ja tuoreimmat kuulumiset opiskelusta.

Join the discussion 1 vastaus

  1. Kirsi Mäenpää 20.1.2014 at 17:44 Reply

    Voi Sirpa, onpa hienoja kuvia ja mukava lukea miten siellä mennyt … Et varmaan haluaisi sieltä pois lähteä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close