m

Kieltä oppimassa

Tämä blogi tulee kertomaan kahden viikon kielimatkasta Lontooseen. Kielimatkan on mahdollistanut CIMOn myöntämä Comenius-ohjelman täydennyskoulutusapuraha.

*****************************************************************************

12 tunnin matkustamisen jälkeen onnellisesti perillä : )
Nettiyhteyden luomisessa on ollut ongelmia, mutta nyt näyttäisi bloggaaminen onnistuvan.

Metromatka Heathrown kentältä suoraan King's Crossin asemalle kesti tunnin. Tästä oli 10 min kävelymatka Nidon opiskelija-"asuntolaan."

Metromatka suoraan Heathrown kentältä King’s Crossin asemalle kesti tunnin. Tästä oli 10 min kävelymatka Nidon opiskelija-”asuntolaan.”

Huoneeni sijaitsee 7. kerroksessa ja näkymä on aika huikea. Ja kuten kuvasta huomaa, Lontoossa tarvitaan sateenvarjoa, tihkua on ilmassa.

Huoneeni sijaitsee 7. kerroksessa ja näkymä on aika huikea. Ja kuten kuvasta huomaa, Lontoossa tarvitaan sateenvarjoa, eli tihkua on ilmassa. Pelkoni huoneen kylmyydestä ei onneksi toteutunut ja muutenkin huone tarjoaa asialliset puitteet opiskelulle.

Ja varsinaiseen aiheeseen:
Ensimmäinen päivä Bell London kielikoulussa on onnellisesti takana. Opinnot aloitettiin klo 8.15 johtajan lyhyellä yleisesittelyllä, jonka jälkeen teimme kielitestin. Testi koostui kolmesta osasta: 1) verkkokoe/100 monivalintatehtävää aikaa max 45 min. 2) lyhyt haastattelu 3) lyhyt kirjoitelma.

Varsinaiset oppitunnit alkoivat klo 11.00 ja päättyivät 15.00. Testien perusteella neljän hengen ryhmääni valikoitui nuoria, joiden nimet jäivät vielä epäselviksi. Nainen Etelä-Koreasta, Soulista, miehet Venäjältä, Moskovasta ja Ukrainasta. Kyseessä on siis todella ”Intensive English” nimensa mukaan. Kurssiini sisältyy myös muutama tunti henkilökohtaista opetusta, joista tänään päivän päätteeksi oli ensimmäinen tunti.

Tällainen ohjeistus on tässä oppilaitoksessa kännykän käyttöön…
WP_20140113_003[1]

Ja lopuksi vähän englantia : ) Koska ilma täällä on lämmin ja minulla vauhti aina kova niin tänäänkin olisin voinut ikäväkseni todeta, että ”I’m sweaty as a pig” : )

Join the discussion 9 comments

 1. Leena Kiiveri 14.1.2014 at 09:29 Reply

  Hei Sirpa!
  Mielenkiintoista, elämyksellistä opintomatkaa Londonissa! Ympäristö ja opetusjärjestelyt antavat varmaan mukavasti pontta puhekielen terästämiseen. Kuvat paljonpuhuvia – lisäilehän matkan varrella:)!

  t. Leena K

 2. hanna 14.1.2014 at 10:17 Reply

  Onnellisesti perillä siis. 🙂 Tuon erotteleminen, että milloin opiskelija käyttää mobiililaitetta omiin asioihin ja milloin opiskeluun, ei olekaan ihan yksinkertainen asia. Pitäisikö koulussa toimia koulun laitteilla? Tai tehdä sopimus, miten ja mihin asioihin omia laitteita käytetään kouluaikana?

  • Sirpa Kuikka 14.1.2014 at 20:53 Reply

   Vaikea kysymys
   Valvonta on aika paljon helpompaa täällä muutaman hengen ryhmissä, kuin meillä 20 opiskelijan ryhmissä…
   Helppoa ratkaisua ei taida löytyä.

 3. Rea 14.1.2014 at 16:34 Reply

  Kiva kuulla kuulumisia! Looking forward to hearing from your experiences again soon. Keep up the good work 🙂

 4. Helena Kunnas 14.1.2014 at 16:58 Reply

  Hei Sirpa ja terveiset koleasta Keski-Suomesta. Aamulla mittarissa -18 astetta. Olet päässyt näemmä tositoimiin. Iloisia ja elämyksellisiä opiskelupäiviä uusien opiskelutovereiden seurassa.
  t. Helena

 5. Birgit Kuikka-Liimatta 14.1.2014 at 18:18 Reply

  Kuulostaa siltä, ettet pääse ainakaan laiskottelemaan :). Mahtava kuva tuo huoneen ikkunasta otettu näkymä, siinä on jotenkin intensiivinen tunnelma, minkä saa aikaan ehkä nuo pisarat iltaan hämärtyvässä ikkunassa.

 6. Milla 15.1.2014 at 00:25 Reply

  Sounds and looks Amazing! I’m exited to hear your thoughts about the student accommodation since I’ll be in the same situation in a couple of weeks. I’m so proud of you doing this Mom! Enjoy London!

 7. Sipe 15.1.2014 at 07:14 Reply

  Tsemppiä opiskeluun. Puitteet näyttävät tosiaan upeilta. Seuraava kamu-kokous taitaakin olla sitten in English 🙂

 8. Seija 16.1.2014 at 11:35 Reply

  Heip! Hieno homma että olet perillä ok, ja homaa on lähtenyt rullaamaan. Looks like it’s going to your cup of tea 🙂 anyway.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close