Perille päästiin Kirjoittanut Kaisa, opettaja

Nyt Kaisakin, opettaja, on päässyt perille Edmontoniin. Lupasin kirjoittaa matkasta muutaman sanan. Lähdimme turkulaisen Laura Vahteran kanssa perjantaiaamuna klo 7 Helsingistä kohti Amsterdamia. Matkatavarat ja lähtöselvitys tehtiin määränpäähän asti. Ensimmäistä kertaa törmäsin siihen, että käsimatkatavaratkin punnittiin ja merkittiin tarkastetuksi . Liekö syy oli täpötäysi lentokone vai lentoyhtiö?

Amsterdamiin saavuttiin ajoissa. Schipholin kenttä on tosi iso, tällä kertaa lähtöportille oli ehkä 20 minuutin kävelymatka ja välissä yksi turvatarkastus. Kone Calgaryyn lähti rullaamaan kohti kiitorataa ajoillaan, mutta jo minuutin jälkeen kapteeni ilmoitti, että joku paperi oli jäänyt allekirjoittamatta. Samantien takaisin ja sitten odotettiinkin koneessa reilu tunti. Lopulta saatiin lähtölupa ja itse lento menikin tosi hyvin. Nälkä ei näillä lennoilla todellakaan yllätä, saimme lounaan ja lämpimän pitsapalasen ja molemmilla kerroilla tosi isot jälkiruuat.

Calgaryyn tulimme lähes puolitoistatuntia myöhässä ja se tarkoitti myös jatkolennolta myöhästymistä. Jo koneessa saimme uuden lähtöajan ja ehdimme viestittää sen meitä vastaantulevalle opettajalle. Mutta se, mikä meidät yllätti Calgaryssä, oli kaikennäköiset viralliset toimet ennen kuin pääsimme Edmontonin koneeseen. Ensiksi jonotimme pitkään tullin tarkastukseen, jossa todellakin kysyttiin maahantulon syytä. Sen jälkeen matkatavarat, sitten jonottamaan kaikkien muiden jatkolentonsa menettäneiden matkustajien kanssa uudelleen lähtöselvitykseen. Vähän jonossa ohittelua, koska meidän seuraava lento oli jo melkein lähdössä. Sitten taas turvatarkastukseen ja sen jälkeen pienellä sähköbussin tapaisella oikealle portille ja loppumatka menikin jo juosten. Mutta ehdimme!!  Kaikkeen tähän meni melkein kaksi tuntia.

Nyt ollaan lauantaiaamussa ja ainakaan minua ei nukuttanut pitkään aikaeron takia. Tänään valmistelemme huomisen Suomi-esityksen ja illalla NHL-otteluun Edmonton Oilers-Vancouver Canucks. Ostimme halvimmat liput, joten voi olla, ettei kiekko edes näy sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *