Juu peter not krai ven juu iit salmiakki Kirjoittanut Maria, opiskelija

Toinen koulupäivä takana. Käytiin Eastglenissä aamulla ja iltapäivä Centre High.ssa.

Aamu alkoi milläs muullakaan kuin pikku sähellyksellä. Ei oltu varmoja, mihin kouluun oli tarkoitus mennä vierailemaan. Pienen säädön jälkeen päädyin sitten Madisonin mukaan odottelemaan Eastgleniin lähtöä psykologian tunnille. Muut keskusteli opettajan taululle kirjoittamista kysymyksistä edellisen tunnin aiheesta –tai ”keskusteli”, siinä missä Suomessakin. Jos unohdetaan, että opettaja oli ”Mr.”, meno oli aika samaa kuin suomalaisessa lukiossa. Siinä sivussa sai syötettyä Madisonin kaverille salmiakkia. >:) Madisonin mukaan lauantaina maistui ihan karsealle & lihalle. Lihalle?! Kaverin mielestä ei ollut niin pahaa, kunnes jälkimaku iski. Olis pitäny olla kamera valmiina sitä kärsivää ilmettä varten. Ei saanut poika nieltyä, vaan luikki luokan poikki roskikselle. Kanadalaiset tuntuu muutenkin olevan enemmän makean perään.

Lopulta päädyttiin (vähän myöhässä) Eastgleniin ja uudelle koulukierrokselle. Oli muuten melko samanlainen kierros kuin kaksi aikaisempaa, kierrettiin luokasta ja tilasta toiseen opiskelijoiden selittäessä. Mutta pari juttua poikkesi muista.

Ensinnäkin. Koululla oli jonkinlainen ”studio”, jossa pystyi tekemään radiolähetyksiä koulun keskusradioon ja jopa ”uutislähetyksiä”. Näistä kai ehdittiin selittää enemmän sillä välin kun mie ja Olli (vaihtari kans) odoteltiin kyytiä koululta toiselle. Koululla oli kerho, joka tuottaa näitä lähetyksiä ja katsottiin pätkä uutisten jouluspesiaalista. Kanadassa tosiaan samalla tavalla kuin USA.ssa kouluissa järjestetään kaikenlaista kerhotoimintaa. Seuraavat pari tuntia soi joululaulut päässä… Youuu better not cry… – -”

Toisekseen. Eipä ole kotsan tunnille tullut osallistuttua vähään aikaan. 😀 Oli aika eri systeemi kuin yläasteella tai amiksella, joka ikinen aine mitattii niiiiiiiiiin tarkkaan yhtä aikaa ennen kuin niitä päästiin sekoittelemaan. Mutta saatiin ”voisarvet” Marjon (toisen vaihtarin) ja kanadalaisen opiskelijan kanssa lopulta uunista ulos ja olivat ihan syömäkelposiakin. Eivät kyllä tykänneet siitä, kun ne tungettiin pussiin kuorrutteen ollessa vielä löysää. Ja tällä välinhän taustalla pyöri videokamera. Yayy… Änkesi vielä haastattelemaankin siinä kun oli naama jauhoissa ja aivot Marjon kanssa juttelun jäljiltä suomeksi jumittuneina. Rallienglanti is päk öken ja tuntuu pahenevan päivä päivältä.

Eastglenin –johon itse menen (käsittääkseni) viimeiseksi vaihtoviikoksi– jälkeen suunnattiin siis ihan down townissa sijaitsevaan Centre Highin. Se olikin sitten vähän erilainen kuin aikaisemmat koulut. Oppilaat ovat jo käyneet high schoolin, mutta käyvät vielä lisää kursseja. Monet tähtäävät yliopistoon. Koulussa oli myös mahdollisuus opiskella esimerkiksi palomieheksi, poliisiksi ja ambulanssikuskiksi ja samalla suorittaa muita kursseja. Tavallaan kai vähän niin kuin kaksoistutkinto Suomessa? Vaikea selittää suomeksi. ^^” Moni ei kuitenkaan työllisty ammattiin heti nuoren iän takia, eikä moni edes yritä sitä heti. Anyways, kuulosti kyllä mielenkiintoiselta, veisi melkein oman postauksen, jos siitä alkaisi enemmän kirjoittamaan.

Centre High.ssa ehdittiin vielä tehdä pinssejä ennen lähtöä. Pitää koittaa selvitellä miten sais kuvien lisäämisen toiminaan… ^^” Jäi yksi kolmesta ihan kesken, kun piti taksiin ehtiä. Ja taksissa tuli todettua, että minä en saa selvää intialaisesta aksentista, en sitten yhtään. Kolme kertaa sai kysyä ennen kun mie tajusin nimeni kertoo… Rallienglanti tuntui siinä vaiheessa nii pörfektiltä.

Tämä ilta sitten menee kirjoitellessa, lukiessa ja ”hernenaksuja” syödessä (ei hajuakaan mitä ovat suomeksi, mutta niin kuin juustonaksuja herneistä… Paljon parempia kuin mille ehkä kuulostavat!!) sekä jätskiä ahmiessa. Niin ja jääkiekosta puhuessa, väitellessä onko Kanada vai Suomi parempi ja Ruotsille ja Venäjälle, etenkin Ruotsille, naureskellessa. Huomenna kahteen viimeiseen kouluun tutustuminen ja avoimien ovien päivä M.E. Lazertessa~ Sunnuntaina luultavasti katsomaan farmiliigan peliä, oil kings vs broncos.

 

Maria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *