Adventuring

”On tää elämä vaan yhtä hotellia.”

Tällä viikolla oon päässyt myös asumaan hotellissa, kun äiti tuli viime viikonloppuna tänne. Tällä viikolla ollaan myös nähty aika paljon kaikkea, ja voisin yrittää runoilla tänne jotain meidän seikkailuista Wroclawissa.

image
Vähän on ahdas huone kahelle naiselle.

Hydropolis

Sunnuntaina kohteena Hydropolis. Eli jonkinlainen  ”vesimuseo” tai jotain. Kaikki sielä liittyi jotenki veteen, oli lyhytelokuvia veden merkityksestä ihmisessä ja luonnossa yms., kuuluisien laivojen pienoismalleja, rentoutumisalue, joka ei todellakaan rentouttanut (kovat tuolit, liikaa ääniä, kylmä) ja kaikenlaista muuta ihmeellistä, joka ehkä olisi kiinnostanut erittäin paljon jotakuta muuta.. 😀 minua ei. Kaiken lisäksi sinne oli tosi vaikea löytää ja asiakaspalvelu 0/5, mutta tulipahan nähtyä.

Tää oli ehkä hienoin asia koko paikassa.
Tää oli ehkä hienoin asia koko paikassa.
Tai tää
Tai tää

image

image

"Rentoutusalue"
”Rentoutusalue”

image

Sky Tower

Sky Tower on Wroclawin korkein torni (212m). Alakerrasta löytyy kauppakeskus, ylempää hotelli ja asuntoja ja ihan ylhäällä näköalatasanne. Sinne ylös siis mentiin ja olihan se ihan hienoa.  Kello oli kaheksan illalla, niin hienosti näkyi kaikki kaupungin valot. Tuli lentäminen mieleen, mitä kautta sitten tietenkin pieni koti-ikävä. Sumuinen ja sateinen ilma vähän haittasi näkyvyyttä. Ylhäällä oli aikaa noin 25 minuuttia ihailla näkymiä.

image image

image

Ooppera

Tiistai iltana mentiin katsomaan (kuuntelemaan) oopperaa nimeltä Jevgeni Onegin. En ennen ole ollut kunnon oopperassa, enkä ainakaan aidossa oopperatalossa, joka oli jo sekin vaikuttavan näköinen. Esitystä oli vähän vaikea seurata, koska tekstitys oli vain puolaksi ja istuttiin aika huonoilla paikoilla, mutta jokin rakkaustarina siinä kuitenkin oli meneillään. Oltiin vain puoliaikaan asti, koska esitys olisi kokonaisuudessaan kestänyt kolme tuntia, eikä me sitten jaksettu jäädä.

image

image

Panorama Raclawicka

15 metriä korkea ja 114 metriä pitkä maalaus, joka on maalattu Raclawicen taistelusta, joka käytiin Puolan ja Venäjän välillä vuonna 1794.

image

Sisällä saimme omat kuulokkeet, josta kuulimme ensin maalauksen historiasta jonka jälkeen kerrottiin maalauksen eri kohdista yksityiskohtaisesti. Lähes joka päivä täällä ollessani olen nähnyt tuon rakennuksen, ja halunnut päästä käymään sen sisällä. Nyt kun pääsin.. Nääh, ei kovin vaikuttava. Historia vaan ei taida olla se mun juttu edelleenkään. Mutta taas pääsen sanomaan että tulipahan nähtyä.

image

Siinä tais olla kaikki tärkeimmät, mitä ollaan tällä viikolla nähty. Tuntuu että aika täällä on mennyt tosi nopeasti, nyt on jo puolet lusittu. Toivon että pääsen vielä kokemaan ja oppimaan monta uutta asiaa ennen kotiin lähtöä! 🙂

Tänään vietetään Puolassa itsenäisyyspäivää, eli mulle se tarkoittaa rentouttavaa vapaapäivää!
Tänään vietetään Puolassa itsenäisyyspäivää, eli mulle se tarkoittaa rentouttavaa vapaapäivää!

Kiitos lukijoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *