Work, work, work

”I’m sorry, I don’t understand, I don’t  speak polish.”                                       Okei eli niinku sanoin, kerron nyt mun työstä täällä. Elikkäs oon töissä Radisson blu hotel Wroclawissa, joka sattuu olemaan jopa viiden tähden hotelli. Joten hieman oli ehkä paineita, kun aloitin. Mun harjoittelujakso koostuu kolmesta eri osa-alueesta, eli nyt ensimmäiset 2,5 viikkoa oon ollut respassa, maanantaina aloitan kerrossiivouksen ja sitten viimeset kaksi viikkoa autan aamupalalla ja tarjoilussa ravintolan puolella.

Ei ehkä viehättävin rakennus ulkoa päin.
Ei ehkä viehättävin rakennus ulkoa päin.

Vastaanotossa työskentely on ollut monellakin eri tapaa aika haastavaa. Ainakin noin puolet vieraista on puolalaisia, ja totta kai he haluavat tulla palvelluksi omalla kielellään. Osa puolalaisista vieraista tosin olivat avoimia ja alkoivat puhumaan kanssani englantia, mutta useimmiten en edes osannut auttaa ja jouduin pyytämään apua. Ulkomaalaisia vieraita pystyin enemmän auttamaan esim. neuvomalla tietä ja kertomalla missä vessa sijaitsee. 😀 Toinen haastellinen asia oli, ettei minulle aina meinannut löytyä tekemistä, sillä minulla ei ollut omaa tietokonetta käytössä.

"Ota kuva kun mä muka teen tässä jotain."
”Ota kuva kun mä muka teen tässä jotain.”

Päivän aikana mulla oli muutama tehtävä, mitkä tein lähes joka päivä. Tärkein niistä varmaan ”pull out”. Mulla ei ole mitään käsitystä mikä sana sopis kuvaamaan sitä Suomeksi, joten selitän mitä tein. Keräsin kaikki uloskirjautuneiden rekisteröintikortit siltä päivältä ja tarkistin, että kaikki joiden pitäisi olla lähtenyt hotellista, on lähtenyt. Aika simppeliä. Sitten oli pienempiä työtehtäviä kuten: avaintaskujen taittelua, avainten rekisteröimistä, clubi-korttien ”valmistelemista” ja muistilappujen tekemistä.

image

image

Hotellissa majoittuu joka päivä vajaa parikymmentä Lufthansan työntekijää. Työtehtäviini kuului monena päivänä myös listan tekeminen, korttitaskujen ja korttien valmistelu etukäteen Lufhansa ryhmiä varten. Tänään pääsin myös vastaanottamaan ja sisäänkirjaamaan yhden Lufthansa ryhmän. 🙂

Kuvaa respasta. Malleina Milena ja Maciej.
Kuvaa respasta. Malleina Milena ja Maciej.

Ensi viikolla siis siirryn kerrossiivoukseen, joten vastaanotossa työskentely minun osalta ohi. Ainakin tässä hotellissa, eihän sitä tiedä.. Ei se kovin pahalta työltä vaikuttanut. Olen kiitollinen kaikille työntekijöille, jotka opettivat minulle vastaanoton työtehtäviä ja rutiineja. Nyt voin hyvillä mielin jatkaa kohti uusia, likaisia haasteita. 🙂

Loppuun vielä syksyinen kuva ihanasta Starbucks mukista <3
Loppuun vielä syksyinen kuva ihanasta Starbucks mukista <3

Puolan tyttö kiittää jälleen lukijoita ja toivottaa kaikille hyvät viikonloput! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *