Dzien dobry!

”Voi ei, mä oon ihan yksin Puolassa! Miten mä tuun pärjäämään??” Ensimmäisenä päivänä (maanantai 17.10.) jo hirveä kulttuurishokki eikä englanti meinaa sujua. Kaamea väsymys ja nälkä, mutta ruokahalu kateissa. Saan kuulla ainakin miljoona asiaa jotka minun täytyy hoitaa ja saan kammottavan määrän aikatauluja. Ja heti muka pitäisi osata liikkua yksin uudessa isossa kaupungissa.

image

Seuraavana aamuna kaikki tuntuu jo paremmalta ja kaupunki alkaa näyttää selkeämmältä. Keskiviikkona pääsen käymään tulevalla työpaikallani (Radisson blu Hotel Wroclaw) ja minulle pidetään turvallisuuskoulutus ja saan työvaatteeni.

Missä asun?

Ensimmäisen viikon asuin isossa talossa ainakin kymmenen puolalaisteinin kanssa, mutta kemiat ei jotenkin mennyt yhteen, niin pääsin muuttamaan hostelliin, jossa asun edelleen.

Mulla on täällä tämmöinen oma minihuoneisto johon kuuluu myös keittiö.
Mulla on täällä tämmöinen oma minihuoneisto johon kuuluu myös keittiö.

Viikonloppuna luultavasti pääsen muuttamaan uuteen asuntoon, jonne seurakseni tulee ensi viikolla neljä sähköalan opiskelijaa Jyväskylästä. (Jee!) Oon oikeesti niin onnellinen, että en joudu koko aikaa asumaan yksin ja että pääsen puhumaan suomea jonkun kanssa.

Pikkuhiljaa alan myös tuntea itseni täällä ”paikalliseksi”, eikä kaupassakaan välttämättä tarvitse käyttää sanaakaan englantia. Tällä hetkellä tuntuu, että tästä on tulossa yksi elämäni upeimmista ja rohkeimmista kokemuksista. Luulen, että jos selviän tästä koko jaksosta elossa, pystyn mihin vain!

Nyt mulla ei ole sen enempää asiaa, kerron viimestään viikonloppuna mun työstä ja työtehtävistä hotellilla. Laitan kuitenki vielä pari kuvaa loppuun.

 

Wroclaw cathedral.
Wroclaw cathedral.

image

Old town/Main square
Old town/Main square

imageimageimageimage

Tämä tyttö Puolasta kiittää lukijoita! 🙂

4 thoughts on “Dzien dobry!”

  1. Hienoa, kiva kuulla uutisia ja nähdä kuvia Wroclavista! Tsemppiä jaksolle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *