Nuorissa on voimaa/ SakuSatrs

Jyväskylän ammattiopiston nuoret yhdistävät osaamisensa ja järjestävät yritysten tuella mittavan Nuorissa on voimaa –tapahtuman.

Yli 2500 osallistujaa keräävän tapahtuman järjestelyt on alusta loppuun hoidettu opiskelijoiden ja opettajien yhteisvoimin. Tapahtuman järjestäminen yhdistää eri ammattialojen osaajia. Mukana järjestelyissä on yli sata opiskelijaa liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan, painoviestinnän, matkailualan, musiikin ja logistiikan aloilta. Opiskelijat ovat päässeet soveltamaan oppimaansa käytännössä suunnittelemalla ohjelmaa, hankkimalla yhteistyökumppaneita, tuottamalla markkinointimateriaaleja, huolehtimalla kuljetuksista, rakentamisesta, somistuksesta ja ensiapupisteistä. ”Oli hienoa päästä toimimaan myyntineuvottelijana ja diilintekijänä yritysten kanssa. Tuntui siltä, että omalla panoksella oli merkitystä tapahtuman aikaansaamiseksi”, opiskelija Joni Hyvönen kertoo.

Nuorissa on voimaa –tapahtuman 2014 pääesiintyjä on vuoden 2013 positiivisimmaksi ihmiseksi valittu Kimmo Laiho eli Elastinen. Hän kertoo oman uratarinansa siitä, miten harrastuksesta kasvoi ammatti omaan osaamiseen luottaen. Ohjelmassa on verkostoitumista minimessuilla, jossa opiskelijat voivat tavata työnantajia ja keskustella myös kesätyömahdollisuuksista. Musiikista huolehtii ammattiopistossa muusikontutkintoa viimeistelevien nuorten bändi. Paneelikeskustelussa yrityselämän vaikuttajat pohtivat, miten rohkaista nuoria kohti parempaa tulevaisuutta. Nuorten aloitteesta keskustelusta tehdään vuorovaikutteinen käyttämällä Twitteriä.

Nuorissa on voimaa –tapahtuma on tarkoitettu Jyväskylän ammattiopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tapahtuma järjestetään Synergia-areenalla.

http://blogit.jao.fi/nuorissaonvoimaa/
Lisätietoja:

Mira Ruth-Viitanen, projektikoordinaattori, Jyväskylän ammattiopisto, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä
puh. 040 341 5832.

SAKUstars-tapahtuma on valtakunnallinen kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville.

Kilpailuissa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikanpäällä tehtäville suorituksille. Mukana on kaikki, mitä kulttuuriin kuuluu!

Seuraava SAKUstars järjestetään Oulussa 21.-23.4.2015. Järjestelyistä vastaavat Oulun seudun ammattiopisto ja SAKU ry.

 

Katso video

 

Linkki SakuStarin sivuille

http://www.sakustars.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *