Hyvinvointi

Hyvinvointivirtaa-teemaviikkoa vietetään viikolla 40

Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-teemaviikko kokoaa opiskelijoita opintojen alussa yhteen, antaa mahdollisuuden ryhmäytymiseen sekä opiskelijoiden ja henkilöstön tutustumiseen. Perinteinen teemaviikko nostaa toiminnallisella tavalla esille terveyden, turvallisuuden ja viihtyvyyden teemoja. Viime syksynä viikolla 40 haastettiin nuoria hyvinvoinnista huolehtimiseen noin 70 ammatillisessa oppilaitoksessa eri puolilla Suomea. Teemaviikko järjestetään syksyllä 2014 viidettä kertaa.
Teemaviikon tavoitteena on tukea arjessa jaksamista ja nostaa hyvinvointia sekä puheen että tekojen tasolla oppilaitoksissa pinnalle. Teemapäivät nostavat pohdittavaksi opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimisen, kokoavat oppilaitoksen toimijoita ja tuottavat hyvinvointia koko oppilaitokseen.  Tapahtuman pääkohderyhmänä ovat opiskelijat, mutta monessa paikassa myös henkilöstö on halunnut tutustua tapahtuman toimintapisteisiin.
Teemaviikkoa koordinoi Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry.
Mikä?
Hyvinvointivirtaa-teemaviikko järjestetään ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen viikolla 40.
Miksi?
Toiminta tukee arjessa jaksamista ja nostaa hyvinvointia pinnalle. Teemaviikko on yhteinen näyttö ammatillisessa koulutuksessa toteutettavasta hyvinvointityöstä.
Mitä?
Teemapäivä kokoaa opiskelijoita opintojen alussa yhteen, antaa mahdollisuuden ryhmäytymiseen ja opiskelijoiden ja henkilöstön tutustumiseen sekä nostaa toiminnallisella tavalla nuorille tärkeitä asioita esille. Hyvinvointia yhdessä tekemisestä!
Kuka?
Tapahtuman rakentavat koulutuksen järjestäjät.  Teemapäiviä rakentamassa ovat esimerkiksi opiskelijahuollon väki, ammattialarasteilla opettajat ja opiskelijat yhteistyössä, opiskelijakunnat ja tutorit. Apuna yhteistyökumppanit!
Esimerkkejä
  • Järjestetään SAKU hyvinvointiviikko joka on vko40 (materiaalit Mira Huotari, tietoa blogissa)
  • Esitellään hyvinvointiin liittyvää toimintaa (ammattiopiston vapaa-aika kerhot , kaupungin tarjonta)
  • Terveellinen välipala (yhteistyössä keittiön kanssa)
 Linkkejä