Hyvät tavat/vuorovaikutus/yhteisöllisyys

Hyvät tavat

Hyvät käytöstavat ovat tärkeä perusedellytys hyville ihmissuhteille niin opiskelussa, työssä kuin vapaa-aikanakin. Käyttäytymissäännöt ja normit on tarkoitettu helpottamaan elämää.

Yhdessä toimimisen pelisääntöjä on opittu kotona ja koulussa. Ammattiin opiskelun alkuvaiheessa on hyvä tähdentää, että hyvä käytös on myös osa ammattitaitoa.

Opiskeluryhmä voi päättää harjoitella näitä taitoja yhteisesti tutussa turvallisessa ympäristössä. Ystävällisyyden ja huomaavaisuuden voi aloittaa tervehtimisestä. Hyviin tapoihinhan kuuluu, että tuttuja tervehditään!

Hyvään käyttäytymiseen kuuluu myös toisen mielipiteen kuuntelu. Myös oman mielipiteen ilmaiseminen rakentavalla tavalla on tärkeä taito. Aina ei siis tarvitse olla asioista samaa mieltä tullakseen hyväksytyksi.

Tästä syystä on hyvä harjoitella sekä toisen mielipiteen hyväksymistä ja arvostamista että oman mielipiteen ilmaisua. Väitekortit-menetelmä antaa aroille ja hiljaisillekin opiskelijoille mahdollisuuden osallistua ja saada mielipiteensä kuuluville.

Esimerkkejä

  • SakuStars markkinointi (Aulassa piste jossa nuoret esittelee SakuStarsia (lisä tietoa ja meteriaalit Mira Huotari ja blogi)
  • Hyvät tavat ruokaillessa(ei ulkovatteet päällä , hattu pois päästä, kiitetään ruuasta)
  • Tehdään julisteita jossa herätellään opiskelijoita esim. hymyile, tervehdi, ole kohtelis, elä kiusaa ja puutu jos huomaat…

Linkkejä

Kotikansainvälisyys

https://intra.jao.fi/Meidan-ao/Kansainvalisyys/Jyvaskylan-ammattiopisto/Kotikansainvalisyys

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *