Kaikki tulevat kokemuksesta

Tervehdys!

Kaikki tulevat kokemuksesta. Nyt haluaisin kertoa teille mitä olen tehnyt kotona hiivataikinasta.

Suolaiset hiivataikinaleivonnaiset

Taikina:

  • vesi ½ l
  • hiiva 50 g
  • suola 1-2 tl
  • sokeri 1-2 tl
  • öljy 0,5 tai voi noin 50 g
  • jauho (esim.vehnäjauho) noin 10-12 dl

Tuotteet: sämpylä, pitsa, patonki, suolainen piirakka, hiivaleipä, sarvet, hyrrät

Makeat hiivataikinaleivonnaiset

Taikina:

  • maito, vesi ½ l
  • hiiva 50 g

Huom! Tässä tapauksessa voidaan lisätä enemmän hiivaa, koska sokeri ja rasva ovat painavia raaka-aineita.

  • sokeri 1 ½ dl
  • suola 1 tl
  • muna 1 kpl
  • rasva (voi; margariini: täysikasvipohjainen) 125 – 150 g
  • kardemumma 1 tl
  • vehnäjauho 10 -12 dl

Tuotteet: rahkapullat, voisilmäpullat, pusut, pikkupullat, korvapuustit, pitkot, piirakat, munkki (ilman kardemummaa).

 

 

 

Neljän päivän työsaliputki

Moi!

Kuten otsikosta jo voi päätellä, meillä oli neljänä päivänä peräkkäin työsalia. Pääsiäisteemalla jatkettiin leipomista. Meidän ryhmä teki maanantaina pääsiäismunakakut ja kreemikakut. Tiistaina tehtiin ruisleipää, oli kyllä yllättävän mukavaa tehdä ja aion tehdä jatkossa kotona itsekin leivinuunissa. Keskiviikkona oli vuorossa kulitsa ja pääsiäislimppu ja torstaina tehtiin pasteijoja. Tultiin jo seiskaan ja päästiin yhden aikaan kotia. Hyvää Pääsiäistä kaikille! 🙂

Kreemikakku ja pääsiäismunakakku
Kulitsaa, ruisleipää ja pasteijoita

 

 

Viikko 12 kuulumisia

Tämän viikon työsalipäivinä olimme pääsiäisherkkujen parissa. Työsalissa syntyi mm. mämmiä, kulitsaa, pääsiäislimppua sekä erillaisia rahkatuotteita.  Omalla ryhmällämme oli torstaina suklaakakkua, pääsiäismunan muodossa että pääsiäisaiheittain koristeltuna niistä toisen kuorrutimme suklaalla toisen marsipaanilla. Perjantaina teimme porkkanapiirakkaa. Haastoimme myös itseämme marsipaani koristeiden parissa.

 

 

9 VIIKON TEKEMISIÄ

Alkuviikko alkoi Ensiapukurssin suorittamisella. Ensiapukurssi kesti 2 päivää ja meillä oli 1 työsalipäivä tällä viikolla.

Teimme mm. porkkanakakkuja, mämmiä, sitruunakakkua, leipää ja pullia eri muodoissa. Meillä oli työsalipäivänä vieraana pari saksalaista poikaa, jotka leipoivat meidän kanssamme.

Meidän ryhmän tekemää porkkanakakkua ennen hiihtolomaa 🙂
Teimme appelsiinimuffinsseja ja ystävänpäiväleivoksia

Olemme ehtineet tehdä paljon sekä suolaisia että makeita leivonnaisia ja olemme päässeet harjoittelemaan erilaisten leipien tekoa ja valmistusta.

8 viikon herkkuja

Tiivistetty paketti ti-ke-to työsalipäiviltä.  Tiistaina aloitettiin hedelmäkakkujen parissa.


 

Keskiviikkona omalla ryhmällä tuli vino pino pikkuleipiä. Vuorossa oli suklaapilvi ja mantelipikkuleivät.

 

mantelipikkuleipiä
Suklaapilviä pilvin pimein

 

Torstaina olikin viimone työsalipäivä ennen lomaa ja tehtiin kirsikkasuklaakakkua sekä toscakakkua.

 


 

Tästä onkin hyvä jatkaa ja liueta ansaitulle lomalle! 😀

Mummin Pullapuoti

Mummilla on ollut mukava harjoittelu ja viikot on mennyt vauhdilla. Ensimmäiset viikot olin myymälän puolella, sitten siirryin leipomon puolelle. Molemmilla puolilla oli oikein mukavaa ja paljon pääsi tekemään. Aikasemmasta työkokeilusta Mummilla oli jonkin verran muistissa ja tutut työt muistuikin hyvin mieleen. Vaikka paikka onkin mukava ja henkilökunta kivaa, niin kesäloma tulee tarpeeseen ja se alkaa huomenna. JEEEE 🙂 Joten jokaiselle rentouttavaa ja ihanaa kesää.

Työharjoittelupaikkana Caffitellan leipomo Seppälässä

Terveiset täältä Caffitellan leipomosta

Aloittaessani tässä leipomossa huomasin pian , että täällä on reippaita ihmisiä töissä ja monia uusia työtapoja, koneita ja työpisteitä olen saanut oppia. Ensimmäiset viikot työskentelin Hannu Liirin kanssa leivän ja pullan valmistuksessa. Ruisleipälinjan kokoaminen ja hoitaminen oli vastuullani ja tutustuin samalla uusiin leipiin kuten ruislätty ja kreikkalainen leipä. Munkkitaikinaa ja patonkiakin on väännetty. Tällä viikolla siirryin pintakäsittelyyn ja koristeluun ja toivonkin että pääsen tekemään monia eri tuotteita. Mukavaa Juhannusta muillekin ja tulevaa kesälomaa!