vko 20

Tällä viikolla tulee vähän huono kirjoitus, kun olen ollut kipeänä, enkä ole päässyt osallistumaan työsaliopintoihin.  Enää ensi viikko koulua ja sitten meillä alkaa ensimmäinen työharjoittelu.

Ihanaa kesän alkua kaikille ja nauttikaa auringosta!

 

19 viikon leipomuksia

Maanantaina kaikki tekivät erityisruokavalioleivonnaisia kuten gluteenittomia ja maidottomia.

Oman parini kanssa tein maanantaina brownieta, vaniljasta omenapiirakkaa sekä raparperipiirakkaa ja aprikoosi-kookospikkuleipiä. Ja alhaalla muutama kuva vielä maanantaista.😊

Gluteenittomat browniet
Vaniljainen omenapiirakka
Kookos-aprikoosipikkuleivät

Tiistaina teimme parini kanssa toscapiirakkaa ja kakkupohjia. Kuvia tuli myös tältäkin päivältä, jotka näätte tosta alhaalta. 😉

Toscapiirakkaa valmistumassa
Toscapiirakat menossa uuniin kypsymään
Valmiit toscapiirakat
Tuore kakkupohja

Keskiviikkona teimme kasvis -ja lihatäytteistä pizzaa.

Kuvassa kasvispizzaa

Torstaina vietimmekin sitten helatorstaita vapaapäivällä. 😊

Perjantaina kaikki tekivät kakkuja eli joko voileipäkakkuja tai kermakakkuja. Namnam!! 😋

Mansikkakermakakku
Vadelmakermakakku
Hedelmäkermakakku

Ja sitten voileipäkakkuihin. 😉

Riistavoileipäkakku
Kinkkuvoileipäkakku
Lohivoileipäkakku
Kasvisvoileipäkakku

Ja sitten päästiinkin viikonlopun viettoon. Hyvää viikonloppua kaikille!! 😊

Viikko 18

MUNKKEJA, MUNKKEJA JA LISÄÄ MUNKKEJA

Tällä viikolla meil oli vain maanantaina työsali päivä.

Puolet ryhmäläisistä tulivat aamuvuoroon jo kuudelta, ja loput tultiin sit päivävuoroon yhdeksältä. Pääosin tehtiin munkkeja. Muunmuassa banaani possumunkkeja, perus rinkilä- ja hillomunkkeja ja kolmiomunkkeja.

Kiirettä piisasi  työsalin, sekä myös myymälän puolella. Itse olin enemmän myymälän puolella. Varmistin, että munkkeja on saatavilla riittävästi ja palvelin asiakkaita.

Munkit menossa paistumaan..

Vähän väriä munkeille..

Sokerointi..

Valmista! 🙂

Päivä kului nopeasti ja päästiinkin sitten vapun viettoon.

Tiistaina meillä oli vapaata ja loppuviikkoo teoriaa.

Viikon 17 kuulumisia

Helou!

Tällä viikolla meillä oli kolme työsalipäivää. Tiistaina tehtiin kolmiomunkkeja, missä oli sisällä vadelmahilloa ja vaniljakreemiä. Tein myös loppuun perjantaina aloittamani pikkuleivät. Keskiviikkona teimme ruisleipää ja kaneliässiä.  Torstaina oli työturvallisuuskoulutus. Perjantaina työsalissa tehtiin koko päivä hillomunkkeja 🙂

 

Kuvia en jostain syystä saanut lisättyä..

Uusi viikko

Moi!

Uusi viikko alkoi työsalilla. Meidän ryhmä teki korvapuustia ja kierrepullaa. Tiistaina teimme kaneliässiä ja kolmiomunkkeja. Munkkien väliin laitoimme vaniljakreemiä ja omenahilloa. Mukavaa viikkoa kaikille.

Viikko takana ja uusi edessä

Viikkomme alkoi mukavasti etäpäivällä, jonka jälkeen alkoi parin päivän työsali hommat. Työsalissa parin päivän aikana ryhmäni teki mm, Kristallipullaa, mustikka-valkosuklaa muffineita ja ruisleipää. Harmittavasti en ottanut kuvia leivoksistamme 🙁

Torstaina meillä vaihtui jakso ja oli teoria päivä. Kävimmä läpi jakson reseptiikkaa. Perjantaina meillä oli etäpäivä 🙂

Kaikki tulevat kokemuksesta

Tervehdys!

Kaikki tulevat kokemuksesta. Nyt haluaisin kertoa teille mitä olen tehnyt kotona hiivataikinasta.

Suolaiset hiivataikinaleivonnaiset

Taikina:

  • vesi ½ l
  • hiiva 50 g
  • suola 1-2 tl
  • sokeri 1-2 tl
  • öljy 0,5 tai voi noin 50 g
  • jauho (esim.vehnäjauho) noin 10-12 dl

Tuotteet: sämpylä, pitsa, patonki, suolainen piirakka, hiivaleipä, sarvet, hyrrät

Makeat hiivataikinaleivonnaiset

Taikina:

  • maito, vesi ½ l
  • hiiva 50 g

Huom! Tässä tapauksessa voidaan lisätä enemmän hiivaa, koska sokeri ja rasva ovat painavia raaka-aineita.

  • sokeri 1 ½ dl
  • suola 1 tl
  • muna 1 kpl
  • rasva (voi; margariini: täysikasvipohjainen) 125 – 150 g
  • kardemumma 1 tl
  • vehnäjauho 10 -12 dl

Tuotteet: rahkapullat, voisilmäpullat, pusut, pikkupullat, korvapuustit, pitkot, piirakat, munkki (ilman kardemummaa).

 

 

 

Neljän päivän työsaliputki

Moi!

Kuten otsikosta jo voi päätellä, meillä oli neljänä päivänä peräkkäin työsalia. Pääsiäisteemalla jatkettiin leipomista. Meidän ryhmä teki maanantaina pääsiäismunakakut ja kreemikakut. Tiistaina tehtiin ruisleipää, oli kyllä yllättävän mukavaa tehdä ja aion tehdä jatkossa kotona itsekin leivinuunissa. Keskiviikkona oli vuorossa kulitsa ja pääsiäislimppu ja torstaina tehtiin pasteijoja. Tultiin jo seiskaan ja päästiin yhden aikaan kotia. Hyvää Pääsiäistä kaikille! 🙂

Kreemikakku ja pääsiäismunakakku
Kulitsaa, ruisleipää ja pasteijoita

 

 

Viikko 12 kuulumisia

Tämän viikon työsalipäivinä olimme pääsiäisherkkujen parissa. Työsalissa syntyi mm. mämmiä, kulitsaa, pääsiäislimppua sekä erillaisia rahkatuotteita.  Omalla ryhmällämme oli torstaina suklaakakkua, pääsiäismunan muodossa että pääsiäisaiheittain koristeltuna niistä toisen kuorrutimme suklaalla toisen marsipaanilla. Perjantaina teimme porkkanapiirakkaa. Haastoimme myös itseämme marsipaani koristeiden parissa.