¡Hola maños!

Ensimmäinen kuukausi Espanjassa on jo vierähtänyt. Kaikki on hyvin erilaista kun olin ajatellut, vaikka suurempia ennakkoluuloja minulla ei oikeastaan ollut. Paljon olen saanut kierrellä ympäri kaupunkia ja kahteen kertaan matkata kotikaupungista Zaragozasta vuorille, Pyreeneille.

Matkalla mukana on tosiaan kolme suomalaista tyttöä. Minä (Saara), Meltem ja jo aiemmin tänne vaihtoon tullut Moona. Samassa tilanteessa olevista suomalaisista on suuri tuki vaihdossa ollessa, vaikkei sitä Suomesta lähtiessä ehkä hahmotakaan.

Kuvassa Zaragozan keskustassa sijaitseva ”Suuri Puisto”, El Parque Grande, jossa ollaan ekoista päivistä alkaen käyty hengailemassa ja kuntoilemassa. Puiston korkeimmasta kohdasta näkee kaupungin ylle. Näkymä on pitkälti kerrostaloja ja ravintoloita, sillä niitä Zaragoza on pulloillaan.

 

Espanjaan, Barcelonaan saavuttiin Meltemin kanssa 20:25. Ensimmäiset espanjan kieliset sanat tuli sanottua stuertille, joka oli kovin yllättynyt ja ilahtunut minun tilatessani veden espanjaksi.

Lentokentältä juna-asemalle taksilla oli matkan seuraava vaihe. Ensinnäkin, jotta löydettiin taksien lähtöpaikka oli kysyttävä asiaa, sillä meillä ei ollut hirmuisesti ylimääräistä aikaa ja paikka oli hieman hukassa. Nyt jälkikäteen muistellessa voin vaan kuvitella kuinka tönkköä espanjan kieltä ja viittomis-painoitteista tuo kysyminen mahtoi olla.

Taksikuski oli kolumbialainen, eikä omannut siis paikallista aksenttia, eikä myöskään osannut sanaakaan englantia. Olin hyvin ylpeä ymmärtäessäni edes muutamia sanoja espanjaa. Muistan taksikuskin vaan hymyilleen, yrittäen kokoajan saada keskustelua aikaiseksi Googlen kääntäjän avulla. Tosiaan ajaessa samalla toisella kädellä ja vilkuillen tietä.

Ensimmäisenä aamuna saapumispäivän jälkeen herätys oli hyvin erikoinen. Aikaisin aamulla kuului kerrostalon 8:teen kerrokseen asti kummaa intialaismaista kovaäänistä rukouslaulua ja rummutusta.

Myöhemmin selvisi, että en olekaan Intiassa, hahah. Kyseessä oli Santa Semana, pääsiäisviikko.

 

Santa Semana on Espanjassa ”pyhä viikko”, jolloin ympäri espanjaa kaupungeissa kiertää kulkue soittamassa kovaäänisiä rumpuja ja laulamassa rukouksia. Mukana on erilaisia patsaita, asetelmia, suitsukkeita ym. kristinuskon pääsiäisen teemoihin liittyviä asioita. Kulkueessa olevat ihmiset ovat pukeutuneet henkilöllisyyden peittävään asuun, jossa vain silmät näkyvät. Asu muistuttaa toki hieman Ku Klux Klania, jota muutama suomalainen kaveri minulle ihmetteli nähtyään Snapchatin Mystoryissani kulkuekuvia.

~ Alkuajan tunnelmia tässä välitellen, Saara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *