Taideopettajan unelma: Erasmusmatka Firenzessä

Olin Firenzessä ERASMUS+ -opintomatkalla 16.4. – 23.4.2017. Olin jo pitkään haaveillut tästä ja vihdoin se toteutui. Pitkällisten kurssi-, lentoyhteys- ja majoitusselvittelyiden jälkeen pääsin viettämään aikaa ihan itsekseen Firenzessä ja osallistumaan Active Art: Understanding and Enjoying Art in the Classroom and Beyond -kurssille. Majoituin ihanan italialaisen vanhemman pariskunnan luokse Piazza dei Crimatorille, mikä on aivan Firenzen vanhan kaupungin ytimessä. Kurssipaikkani  Europass Teacher Academy oli vain 15 min kävelymatkan päässä majapaikastani. Isäntäni herra Romano Paoleschi rouvineen oli kohtelias ja taideorientoitunut ystävällinen pariskunta. He osoittivat minulle huoneeni ja antoivat tanssinäytösten julisteilla koristellun keittiönsä käyttööni. Myöhemmin kävi ilmi, että heidän jo aikuistunut tyttärensä on tanssija ja koreografi. Heidän kotinsa oli elegantti ja hyvällä maulla sisustettu ja joka paikasta huokui esteettinen kiinnostus asioihin. Ilokseni huomasin, että samaan perheeseen toiseen huoneeseen majoitettiin tamperelainen kuvataiteen lehtori Jaana Kortelainen, joka oli tullut italiankielenkurssille erasmushankkeen kautta. Tästä olikin oiva apu, sillä isäntämme taisi englantia vähänlaisesti ja rouva  puhui vain italiaa. Mutta mitä ei pystytty englannilla tai Jaanan italiankielentaidoilla selvittämään, niin lopu elehdittiin italialaiseen tapaan ja karttaa tai muuta asiaa näyttämällä visualisoimaan.

Related posts

23 Thoughts to “Taideopettajan unelma: Erasmusmatka Firenzessä”

 1. I really liked your blog article.Thanks Again. Great.

 2. Fantastic article.Really thank you! Keep writing.

 3. I really liked your blog article.Thanks Again. Really Great.

 4. Very neat article.Thanks Again. Fantastic.

 5. ””I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But wanna remark on few general things, The site style is ideal, the articles is really great D. Good job, cheers””

 6. A big thank you for your article post.Really looking forward to read more. Great.

 7. I loved your blog.Thanks Again. Cool.

 8. This is one awesome article post.

 9. ”Thanks again for the article.Really looking forward to read more. Fantastic.”

 10. Great blog.Thanks Again. Awesome.

 11. ”Thanks again for the blog.Really thank you!”

 12. ”Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to trade methods with other folks, why not shoot me an email if interested.”

 13. ”I truly appreciate this blog article.Much thanks again. Cool.”

 14. ”I got what you mean , appreciate it for posting .Woh I am thankful to find this website through google. Wisdom doesn’t necessarily come with age. Sometimes age just shows up by itself. by Woodrow Wilson.”

 15. ”I quite like looking through an article that will make men and women think. Also, many thanks for permitting me to comment!”

 16. Say, you got a nice blog article.Really looking forward to read more. Cool.

 17. Thank you ever so for you post.Really looking forward to read more. Awesome.

 18. ”wow, awesome post.Really thank you! Really Great.”

 19. ”I value the blog article.Really thank you! Keep writing.”

 20. I cannot thank you enough for the post.Thanks Again. Much obliged.

 21. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free.

 22. ”Very neat article.Much thanks again. Keep writing.”

 23. ”I have recently started a website, the info you provide on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.”

Leave a Comment