Tervehdys auringosta!

Anni surf

Aika on täällä Melbournen vilinässä kulunut nopeasti. Vaihto on ollut jo tähän mennessä ikimuistoinen kokemus, mutta eihän seikkailu suinkaan tähän vielä pääty. Indiana ja muut vaihto-oppilaat tulevat Suomeen ja meillä on vielä paljon mukavia hetkiä tulossa.

Kaikki on sujunut täällä paremmin kuin hyvin,  host-perheeni on ihana ja olen tavannut paljon uusia ihmisiä sekä saanut mahtavia aussiystäviä. Erityisesti pojat ovat olleet meille Suomi-tytöille todella ystävällisiä. Toimintaa on täällä riittänyt; ollaan muun muassa rentouduttu rannalla, kierrelty kaikki kaupat keskustassa, valloitettu Brisbane ja Sydney, käyty Movie Worldissa, pelattu biljardia joka perjantai-ilta, juhlittu viikonloppuisin, vietetty aikaa ystävien kanssa rantatalolla ja pelattu australialaista jalkapalloa… Kouluakin on toki vähän käyty.:)

Aussien rento elämäntyyli on mukavasti tarttunut eikä olla turhaan stressattu. Toivoisin, että suomalaisetkin voisivat oppia tästä ”no worries” –asenteesta!

Muutama viikko on vielä aikaa jäljellä, mutta olen aivan rakastunut tähän paikkaan, enkä haluaisi vielä lähteä pois. Ikävin osa vaihtoa on hyvästellä rakas host-perhe ja uudet ystävät. Kotiinlähtö kuitenkin lähestyy ja on aika jättää Australia –ainakin vähäksi aikaa…

Pusuja ja haleja,

Anni

Reissailua Sydneyyn ja Great Ocean Roadille

 

Hello everybody ja moi munkin puolesta!
Yli kuukausi jo hurahtanu koulussa ja tutustuessa uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Tuntuu että aina on vaan lisää nähtävää ja kotettavaa ja uusia ihania ihmisiä joihin tutustua. 🙂

Viime viikonloppuna pääsin vierailemaan Sydneyssa hostsiskojen kanssa. Lento sinne kesti n. tunnin mikä tuntui tosi lyhyeltä ajalta kun viimeksi vietettiin lentokoneessa pari päivää. Mutta siis sen viikonlopun ajan sitten tutustuttiin Sydneyyn. Käytiin tietenkin katsomassa Harbour Bridge ja Oopperatalo. Ja pakko kyllä myöntää että vaikuttava rakennus eikä siinä melkein vieressä oleva Harbour Bridgekään pahalta näyttänyt!

image
Käytiin myös kuuluisalla Bondi Beachilla joka on siis kuuluisa uimaranta Sydneyssä. Sieltä käveltiin sellainen kävelyreitti joka kulkee rantaa pitkin ja siinä menikin nopeasti parisen tuntia kun ihailtiin maisemia ja käytiin välillä uimassa.

image
Kierreltiin myös markkinoita joita pidettiin paljon sillä seudulla missä yövyttiin sekä käytiin katsomassa paikkaa jossa Australialaista nuorten sarjaa Tanssiakatemiaa on kuvattu.

image
Todella kiva kaupunki ei voi muuta sanoa, eli suosittelen kyllä jos joku on kiinnostunut. Ja vaikka ei olisikaan:D

Tänä viikonloppuna hostperheeni vei minut Great Ocean Roadille ja maisemat oli kyllä näkemisen arvoiset! Asuttiin vuokratussa mökissä niin melkein meren rannassa. Oli ihana nukahtaa kun pystyi kuulemaan kuinka aallot löi rantaan.
Surffailtiin  bodyboardeilla parisen tuntia rannalla ja nautin kyllä jokaisesta hetkestä! Siitä on melkein nelisen vuotta kun viimeksi surffasin bodyboardilla niin oli kyllä ihanaa päästä taas laudalle ja aaltoihin! 🙂
Teimme myös autoretken ja kierreltiin paikkoja Great Ocean Roadilla ja ihailtiin maisemia. Ehkä tunnetuimpia turistipaikkoja Great Ocean Roadilla on paikka nimeltä Twelve Apostles ja en kyllä ihmettele miksi. Jylhät kalliot ja kuohuva meri alapuolella olivat kyllä näkemisen arvoiset!

image

image

Valitettavasti mulla ei oo vielä sieltä kauheasti kuvia koska (mun tuurilla) kamera lakkasi toimimasta juuri kun lähdettiin ajelulle. Onneksi hostperhe otti sitten kuvia, mutta en ole vielä ehtinyt saamaan niitä. 😀 Niin ja tietenkin kamera toimi sitten kun päästiin takaisin mökille…

Mutta siinä pientä tarinaa Melbournen ulkopuolelta, mukavaa viikonloppua ja alkavaa viikkoa sinne kaikille! 🙂
Hilla

White Night Melbourne ja kuulumisia

Moi kaikille nyt mun puolesta myös 🙂 Tosiaan tän blogin kanssa on ollut aika paljon ongelmia joka on osasyy siihen ettei tänne saatu aiemmin tekstiä. Mutta siis, täällä menee erittäin hyyin! Koulussa huomaa itsekin että englannin taito paranee koko ajan vaikka projekteja ja tekemistä on aika paljon. Tän reilun kuukauden aikana mitä täällä ollaan vietetty oon ehtinyt tehdä jo vaikka mitä. Oon nähnyt kenguruita, koaloja, vompatteja ja muita aussien villieläimiä niin eläintarhassa kuin luonnossakin, telttailut maalla, tavannut hostperheen ihania sukulaisia, käynyt kultaryntäyksen ajalle rakennetussa kylässä jossa oli karkkitehdas hehe, nauttinut 40 asteen lämpötiloista rannalla ja pihan riippukeinussa, viettänyt monta ihanaa päivää Melbournen keskustassa, käynyt Night Marketissa ja saanut uusia ihania ystäviä niin ausseista kuin muista vaihtareista esimerkiksi Ranskasta ja Saksasta. Tietty paljon muutakin!

Eilen eli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä täällä oli tapahtuma nimeltä White Night. Koko kaupunki oli auki koko yön ja kaikkialla oli kulttuuria, musiikkia, esityksiä ja kaupunki oli valaistu hienosti. Vietin osan illasta ja yöstä mun ihanien aussikavereiden ja niiden ranskalaisten vaihtareiden kanssa ja loppuyöstä menin Jeminalle 🙂 Ihmisiä oli yli puoli miljoonaa, yli 200 000 enemmän kuin oli odotettu eli liikkuminen oli aika vaivalloista 😀  tässä on pari kuvaa eiliseltä!

Flinders Station
Flinders Station

image

See you soon,

Viliina

Hello kaikille!

image (2) image (3) image (1) Tässähän on ehtinyt kulua jo neljä viikkoa siitä kun saavuttiin Melbourneen, pahoittelut siitä, ettei olla saatu aikaiseksi paljoa blogitekstiä tänä aikana, useistakin syistä.
Koulu on siis alkanut, ja itse ainakin pidän opettajistani. Olivat käsiteltävät aineet sitten uusia tai vanhoja, tuo vieras kieli tietysti lisähaastetta opiskeluun, mutta mielestäni olen pärjännyt ihan mallikkaasti. Jo tässä ajassa varsinkin sanastoni on laajentunut hurjasti! Kaikki opiskelijat ovat ystävällisiä ja innokkaita tutustumaan pohjoisen tuntemattomaan kansaan, lounastauoilla voi mennä mihin tahansa pöytään syömään ja juttelemaan uusien ihmisten kanssa. Meidän suomalaisten lisäksi University High Schoolissa on ainakin kolme saksalaista ja 14 ranskalaista vaihtaria.
Parin ensimmäisen päivän jälkeen jet-lag helpotti, ja sopeutuminen uuteen kulttuuriin, perheeseen ja ilmastoon alkoi. Paljon asioita ehdin tehdä jo ensimmäisen viikon aikana, kun oli vielä kesäloma. Lensin muun muassa pienlentokonetta, uin samalla rannalla kuin Geoffrey Rush, kävin Drive in -elokuvateatterissa ja tietysti ihailin Australia Dayn mahtavia ilotulituksia! Sää on vaihteleva, muutamien hyvin kuumien 40 asteen päivien lisäksi on ollut myös niitä aamuja, jolloin hytistään 13 asteen lämpötilassa. Ja kyllä, se TUNTUU kylmältä, eipäs viisastella siellä Suomessa!
Tällä hetkellä odotan innolla kolmen päivän vierailua Sydneyssä! Lupaan pistää tänne myöhemmin enemmän kuvia jos se toimii. Oikein hyvää viikonloppua kaikille, toivoo Jemina :)”

G’Day Finland!

Tämä on Cygnaeus-lukion opiskelijoiden blogi Australiasta. Seitsemän tyttöä:  Anni, Emilia, Hilla, Jemina, Lotta, Petra ja Viliina opiskelevat tammikuusta huhtikuun alkuun The University High Schoolissa Melbournessa. Huhtikuussa samasta koulusta tulee puolestaan viisi opiskelijaa Jyväskylään loppukevääksi.

Enjoy the stories and photos girls will share with us all!