Valmistumisen kynnyksellä

Jyväskylän ammattiopistossa toteutettiin kevään 2014 aikana uusia toiminnallisia oppimisympäristöjä opintojen loppuun suorittamiseksi. Mukaan olivat tervetulleita kaikkien alojen opiskelijat, joilla oli tarvetta saada intensiivisesti opintoja suoritetuksi ja näin varmistaa valmistumistaan.

Viitaniemen toimipisteessä opiskeltiin toiminnallisesti ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien valinnaisia opintoja (Atto-valinnaisia). Valinnaisjaksolla opiskeltiin liikuntaa, terveystietoa, äidinkieltä sekä taidetta ja kulttuuria. Vierailuja tehtiin teatterin kulisseihin, teatterinäytökseen, keilahalliin jne. Galleria Harmoniassa tutustuttiin taidenäyttelyyn ja tehtiin itse taidetta. Tuloksena oli upeita taideteoksia!

Kollaasi grafiikkatöistä

Yhteiskunta-, yritys- ja työelämätiedon opinnoissa tehtiin tutustumiskäyntejä kohteisiin, joissa tulee asioida valmistumisen jälkeen. Kahvila Muistossa käytiin kuulemassa asioita yrittäjyydestä sekä siitä, minkälaisia asioita kannattaa ottaa huomioon työhakemuksen laatimisessa ja työpaikkahaastattelussa. Vierailukäynnin yhteydessä nautittiin kokouskahvit.

Priimuksella vierailtiin liikelounasasioita oppimassa. Tarjoilija-opiskelijat järjestivät teoriaosuuden ja mielenkiintoisen kattausharjoituksen. Lopuksi tarjoiltiin kolmen ruokalajin liikelounas –itse katettuihin pöytiin!

Kuvakollaasi liikelounaasta

Opiskelijoiden mielestä Valinnaisjaksossa oli parasta käytännönläheisyys ja opintoviikkojen karttuminen kuin huomaamatta. Moni sai rästiin jääneitä Atto-valinnaisia suoritettua ja valmistumistaan varmistettua.

OPH_logo

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *