Vaihtoehtoisia tapoja varmistaa valmistuminen

Jyväskylän ammattiopistossa kehitetyt ja käyttöön otetut toiminnalliset oppimisympäristöt eli Opintoja edistävä toiminnallinen jakso ja Valinnaisjakso jatkuvat lukuvuonna 2014–15.  Opintoja edistävä toiminnallinen jakso alkaa Harjun toimipisteen asuntolan vapaa-ajan tiloissa 18.8.2014. Opinnot kartuttavat opiskelijoiden Vapaasti valittavia tutkinnon osia. Valinnaisjakso, jossa suoritetaan Ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien valinnaisia opintoja (Atto-valinnaisia) toteutetaan työjärjestysjaksolla kaksi. Jakson aikana opiskellaan toiminnallisesti taidetta ja kulttuuria, äidinkieltä, yhteiskunta-, yritys- ja työelämätietoa, liikuntaa ja terveystietoa. Mukaan otetaan opiskelijoita, jotka tarvitsevat Atto-valinnaisten suorittamista intensiivisesti, jotta opinnot etenevät ja valmistuminen varmistuu. Etenkin syksyllä valmistuville opiskelijoille Valinnaisjakso on erittäin hyödyllinen, jos Atto-valinnaisia on vielä suorittamatta. Mikäli tarvetta ilmenee, toinen Valinnaisjakso järjestetään keväällä 2015 työjärjestysjaksossa viisi. Luokanvalvojien lisäksi opinto-ohjaajat ovat rekrytoinnissa avainasemassa. Valinnaisjaksolle voi hakeutua Wilmassa olevan hakulomakkeen avulla Jyväskylän ammattiopiston kaikista toimipisteistä ja kaikilta aloilta.

Syksyllä 2013 Opintoja edistävälle toiminnalliselle jaksolle osallistui 13 opiskelijaa, jotka suorittivat yhden työjärjestysjakson aikana 32 opintoviikkoa Vapaasti valittavia tutkinnon osia. Keväällä 2014 toiminta oli nonstop-periaatteella toimivaa eli opiskelijat olivat mukana muutamasta päivästä useampaan viikkoon. Osallistujia oli 20.

Lukuvuonna 2013–14 yhteensä 28 opiskelijaa varmisti valmistumistaan Valinnaisjaksoilla. Tulokset olivat hyviä. Syksyllä mukana oli 13 opiskelijaa, jotka suorittivat tarjolla olleista 65 opintoviikosta yhteensä 51 opintoviikkoa. Kevään Valinnaisjaksolle osallistui 15 opiskelijaa. Henkilökohtaiset opiskelusuunnitelmat huomioiden kokonaisopintoviikkomäärä oli 69, joista suoritettiin 54.

OPH_logo

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *