Työelämäjaksot henkilöstölle

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän ammattiopistoissa toteutui vuonna 2013 yhteensä 17 henkilöstön työelämäjaksoa. Työelämäjaksolla oli Jyväskylän ammattiopistosta 11 opettajaa ja yksi opinto-ohjaaja. Kolme opettajaa toteutti oman jaksonsa ulkomailla, Espanjassa. Jämsän ammattiopistosta työelämäjaksolla oli 5 opettajaa, joista yksi kartutti alakohtaista osaamistaan Espanjassa. Jaksot olivat minimissään kuuden viikon mittaisia ja ne rahoitettiin kuntayhtymän säätiöimästä ammatillisen koulutuksen kehittämisrahastosta.

Opettajien työelämäjaksoista pyydetään aina palaute yhteistyöhön osallistuneelta työpaikalta. Työpaikkojen palaute on ollut pääsääntöisesti positiivista ja 83 % vastaajista haluaa jatkaa vastaavaa toimintaa myös jatkossa. Erään vastaajan sanoin: Pääpaino ei ollut työssäoppimisen kehittämisessä vaan opetuksen sisällön painopisteissä, uudenlaisten yhteistyömuotojen etsimisessä ja työelämätiedon jakamisessa.

Ammatillisen koulutuksen kehittämisrahastosta mahdollistetaan työelämäjaksoja myös vuonna 2014.  Ota asia puheeksi oman esimiehesi kanssa ja tutustu intrassa oleviin ohjeisiin.

Jokainen työelämäjaksolta palannut on kysynyt heti, milloin pääsisi uudestaan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Työelämäjaksot henkilöstölle

  1. Työelämäjaksoni toteutui elo-syyskuussa 2013 kuuden viikon pituisena jaksona. Työskentelin Petäjäveden S-marketissa, Ruohonjuuri Oy:ssä sekä Jyväskylän Sokoksen vaateosastolla kaksi viikkoa kullakin. Kokemukset olivat todella antoisia ja suositeltavaa ammatillisen aineiden opettajille. Työelämän osaamisalueita olen tuonut opetusaineisiin sisältönä ja kokemuksina aidoista työtehtävistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *