Lisää valinnaisuutta yhteisiin opintoihin

Muutosesitrys ammatillista koulutusta koskevasta laista on edennyt eduskunnan käsittelyyn ennakoidussa aikataulussa.  Ehdotetut muutokset tulevat vaikuttamaan tutkinnon rakenteseen niin, että opiskelijalla on  entistä parempi mahdollisuus yksilöllisiin ja joustavasti muodostuviin opinpolkuihin.

Eniten työtä teettää oppilaitoksen opetussuunnitelmassa ammattitaitoa täydentäviä tutkinnon osia koskevat muutokset.  Entiset atot, tulevat yhteiset tutkinnon osat, ryhmitellään neljäksi osaamisalueeksi; viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnon-tieteellinen osaaminen, yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittava osaaminen sekä sosiaalinen ja kulttuurinen osaaminen. Erilliset oppiaineet sisällytetään osa-alueina tai osaamistavoitteina näihin tutkinnon osiin. Kaikille tutkinnoille yhteisten tutkinnon osien laajuus tulee olemaan 35 osaamispistettä (osp). Näistä pakollisia on ennakoitu olevan 19 osp ja opiskelijalle valinnaisia 16 osp.

Yhteisten tutkinnon osien luonnokset on luvattu lausuntokierrokselle toukokuussa 2014. kannattaa siis seurata opetushallituksen tiedotusta http://www.oph.fi/ampe.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *