Pätkää pukkaa

Kolmen päivän kouluviikko on ihan tarpeeksi… Siis pääsiäisen jälkeinen viikko oli superlyhyt. Olen silti aina ihan poikki. Syynä tosin on erityisesti se, että pitää pärjätä vierailla kielillä kaiket päivät. Mutta kyllä on Veronikakin poikki, vaikka koulu loppuu jo puoli kahdelta (ja alkaa joskus jopa seitsemältä, yää…) Noo, kyllä tästä selvitään.

Perjantaina koulupäivä oli tosi lyhyt, koska opettajat halusivat juhlia opettajapäivää, joten tunnit kestivät 45 minuutin sijaan vain puoli tuntia ja viimeistä tuntia ei pidetty lainkaan. Pääsimmesiis lähtemään jo ennen puolta päivää. Vietimme hyvän tovin Veronikan äidin työpaikalla ja söimme rauhassa. Sitten kävimme heittämässä kamat kotiin ja lähdimme shoppailemaan. Minulle tässä lähinnä ostettiin kaikkea ja rahaa paloi, joskin vähemmän kuin Suomessa olisi kulunut. Yhden asukokonaisuuden saimme melkein valmiiksi, vielä täytyy tosin käydä hiukan kaupoilla. Mutta ihanaa, koska olen kärsinyt vaatepulasta.

Erityisen onnellinen olen punaisesta mekosta, joka sopikin todella hyvin lauantaina olleeseen Veronikan serkun Rudon konfirmaatiojuhlaan. Olen tuollaista mekkoa kaivannut jo pitkään ja oikeastaan jo Prahassa ihastuin siihen. Nyt sitten kun näin sen uudestaan, en voinut enää vastustaa kiusausta. Ahh, ihanaa.

Ja sain myös muistikortin puhelimeeni! Tätä ennen se ei ole ollut ajankohtainen, kun muistikortin paikalla on nyt slovakialainen simkortti. Puhelimessani on siis dual sim -ominaisuus, erittäin kätevä vaihdossa. Ja sisäinen muisti riittäisi minulle vallan hyvin, jos saisin kätevästi siirrettyä kuvat konelle, muuta piuhan kautta ei vain onnistu. Pitää kait käyttää tätä jossain kun Suomeen päästään.

Perjantai oli erityisen ihana päivä, sekä minä että Veronika tykkäsimme, vaikka kaupoilla kului hurjasti aikaa. Mutta minä sain paljon kivoja vaatteita ja Veronika mahdollisuuden toimia henkilökohtaisena stailaajana. Vielä on pari vaatekappaletta etsinnässä, mutta ei kauaa…

Tekijä: Terhi Nurminen

Olen lukion ykkösellä Schildtin lukion Viitaniemen toimipisteessä. Nyt olen kaksi kuukautta vaihdossa Slovakiassa, Žilinassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *