Pääsiäisen jorinoita, päivät 2 ja 3

Hotelliaamiaisen jälkeen liikkeelle! Perjantaina ehdittiin kierrellä koko päivä ympäri Prahaa ja luovia ihmisjoukkojen lävitse. Lähes kaikki olivat turisteja O.o ja ympäri kaupunkia kulki tasainen ihmisvirta opastetulla kierroksella (siis meinaan, ihmisiä virtasi solkenaan tuota opastetun kierroksen reittiä, oppaita näkyi myös siellä täällä).

Mahtavan akustinen paikka. Tässä kun puhui niin portaat jotenkin vahvistivat äänen mahtavasti.
Mahtavan akustinen paikka. Tässä kun puhui niin portaat jotenkin vahvistivat äänen hienosti.

Ensin katsoimme yhden linnan, presidentin asunnon ja Charlesin sillan. Sillan kaiteita koristivat patsaat ties keistä pyhimyksistä ja muista vastaavista ja itse silta oli täynnä muotokuvanpiirtelijöitä ja matkamuistojen kaupittelijoita. Oli aika hurjan hienoja muotokuvia kyllä, kuka piirsi hiilellä ja kuka maalasi.

Juu-u, vesielementti on viehättävä
Juu-u, vesielementti on viehättävä

Kävimme myös Imaginariumissa, jossa oli peilisokkelo, kaleidoskooppielokuvateatteri ja erilaisia pulmapelejä ja muuta kivaa. Peilisokkeli oli suosikkini, etenkin kun pari kertaa kävelin peiliä päin XD Ja sitten kun sokkelon toisessa osassa osa seinistä oli lasia, kulkeminen oli vielä astetta mielenkiintoisempaa. Myös lasersädeharppu ja oman 3D-maaston luominen olivat kivoja. Tykkäsin kovasi koko paikasta 🙂

Kävimme myös katsastamassa orloin, kellon, jossa on ”liikkuvia osia”. Eli, kellon lyödessä apostolit näyttäytyivät ikkunaluukuista. Meinasin väentungoksessa kadottaa muut ja päädyinkin kulkemaan pitäen kiinni Veronikan repun kahvasta. Perjantai oli hyvinkin onnistunut päivä, Praha on kaunis paikka.

Prahaa silmänkantamattomiin
Prahaa silmänkantamattomiin

Lauantaina kiirehdimme kirjakauppaan (Veronika ja Dasha ovat kirjahulluja) sekä kävimme kidutusmuseossa. Se oli oikeastaan aika mitäänsanomaton, mutta eipä siellä kauaa aikaa mennyt. Oikeastaan Mäkkärissä käynti oli suurempi seikkailu, kun ketsuppia ei saanutkaan ilmaiseksi ja sain kauhean säätämisen aikaa siitä. Ateriaa tilatessa kun kysyttiin että mitä kastiketta niin enhän minä ymmärtänyt että mitä tässä tapahtuu, vasta myöhemmin sekvisi, että tosiaan täällä syödään ranskalaiset useimmiten kastikkeen kanssa. Outoa.

On se vaan kaunis
On se vaan kaunis

Paljon muutakin ehdimme Prahassa ihmetellä, mutta tässä olivat ehdottomasti ne kaikkein mieleenpainuvimmat. Niin ja löysin Tigerin (ihana kauppa <3) ja sieltä aah pikkuvihkoja 🙂 Olen nyt onnellinen, ja junamatkakin meni hyvin.

Tekijä: Terhi Nurminen

Olen lukion ykkösellä Schildtin lukion Viitaniemen toimipisteessä. Nyt olen kaksi kuukautta vaihdossa Slovakiassa, Žilinassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *